Overslaan en naar de inhoud gaan

Inwoners Parkstad voelen zich het belabberdst van Limburg

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 10:18

Inwoners van Parkstad voelen zich het minst gezond van alle Limburg.

Dat blijkt uit gegevens van de Gezondsheidmonitor, die deze week werden gepubliceerd. Daar zitten cijfers in van onder meer het CBS en RIVM.

Heerlerheide
Ruim een derde van de inwoners van de Parkstadgemeenten geeft aan zich slecht tot matig gezond te voelen. Vooral in Heerlen voelen mensen zich belabberd, met als uitschieter de wijk Heerlerheide - Passart. Daar geeft bijna de helft van de bewoners aan dat er iets aan de gezondheid scheelt. Ook landelijk scoort de regio slecht op het gezondheidgevoel. Slechts twee buurten in Nederland voelen zich nog slechter dan Parkstad.

Beitel
Alleen de wijk De Beitel in Heerlen geeft aan zich goed te voelen. Met 21 procent voelt deze buurt zich opvallend veel beter dan de rest van de regio.

Meterik
Het fitste voelen de inwoners van Meterik zich. Daar heeft slechts 18 procent van de inwoners kwaaltjes. Ook Melderslo heeft niets te klagen, waar slechts 19 procent van de inwoners zich slecht voelt. Ook in andere Noord- en Midden-Limburgse kernen als Middelaar, Hegelsom en America voelt het merendeel zich prima.

Langdurige aandoeningen
De gezondheidservaring van Parkstedelingen wordt ondersteund door de cijfers over het aantal mensen met langdurige aandoeningen. In het merendeel van de wijken in Heerlen, Kerkrade en Brunssum heeft bijna de helft van de inwoners langdurige gezondheidsklachten.

Depressie
Ook de kans op depressies is in Heerlen het grootst. Heerlerheide - Passart gaat ook hier aan kop met 16 procent van de inwoners die zegt last te hebben van een depressie. De aangrenzende buurt Vrieheide volgt op de voet met 15 procent.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen