Overslaan en naar de inhoud gaan

'Inwoners moeten mening kunnen uiten over fusie'

Geplaatst opvrijdag 21 april 2017 - 13:02
Foto: Google Streetview

Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf vindt dat aan alle inwoners van zijn gemeente moet worden gevraagd wat ze van een fusie met Heerlen vinden.

In een interview met de Belgische krant Het Belang van Limburg zegt Vlecken veel handtekeningen tegen de fusie te hebben gekregen, "maar er zijn ook veel mensen pro herindeling".

Referendum
Om dat zeker te weten, moet je peilen, zo verklaart hij. "Of dat dan een referendum of een andere vorm is, vind ik minder belangrijk". Vlecken stelt dat de fusie in ieder geval niet mag doorgaan zonder dat de inwoners hun mening hebben gegeven.

Ellende
Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen spreekt zich in de Belgisch-Limburgse krant uit tegen een referendum. Hij noemt dat een recept voor ellende. "Zoals bijvoorbeeld: Moeten we uit Europa? Dat kun je niet met een ja of nee beantwoorden", stelt hij.

Fusie
Krewinkel
zegt er heilig van overtuigd te zijn dat de fusie er gaat komen. "Dat is ook in het belang van de regio." Hij doet een oproep aan Landgraaf om in ieder geval samen aan tafel te gaan zitten 'en het proces zorgvuldig te doorlopen'. "We zijn nog altijd bezig die gemeente samen te bouwen", aldus de Heerlense burgemeester in Het Belang van Limburg.

Lees ook: Besluit over fusie Heerlen-Landgraaf dag eerder

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Black Friday - laat jij je verleiden door de spectaculaire koopjes?

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Draagvlak in raad Landgraaf voor fusie kalft af
Raad Heerlen stemt voor fusie met Landgraaf
'Landgraaf zou met Heerlen stuk sterker zijn geworden'
Provincie maakt werk van herindeling Parkstad

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV