Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inwoners Leunen bedenken alternatief voor Polenhotel

Geplaatst opdinsdag 1 augustus 2017 - 7:00

Omwonenden in Leunen hebben een alternatief plan bedacht voor de invulling van de oude melkfabriek. Ze zijn tegen de komst van een Polenhotel in het oude, vervallen gebouw.

Er wordt gedacht om een bedrijvencentrum of een woonhof met appartementen voor jongeren, ouderen en arbeidsmigranten die zich permanent in Leunen willen vestigen, in de oude melkfabriek te vestigen. Dat meldt De Limburger.

Racecircuit
Het hotel voor buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland verblijven, kan bij het racecircuit in Ysselsteyn gevestigd worden. Volgens de stichting Passend Plan, waarin de omwonenden zich verenigd hebben, kan dit daar prima gecombineerd worden met een hotel voor bezoekers van de races. Zo worden meerdere problemen in één keer opgelost.

Onhaalbaar
Het alternatieve plan is inmiddels aan bouwbedrijf Hoex en projectontwikkelaar Harry Maessen, initiatiefnemers van het Polenhotel in Leunen, voorgelegd. De twee zijn het roerend met elkaar eens: dit plan is onhaalbaar. "Ik kan ook iets leuks tekenen, maar dan moet het wel hout snijden. Dat doet dit plan allesbehalve", laat projectleider Johan Baken in de krant optekenen. Ook Harry Maessen is duidelijk: "Dit gaan we niet doen. Echt niet!"

Lees ook: Toestemming voor Polenhotel in oude melkfabriek Leunen

De gemeente heeft kennis genomen van het alternatieve plan, maar geeft aan positief tegenover de plannen van Hoex-Maessen te staan.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maessen trekt zich terug uit Polenhotel in Leunen
Inwoners Leunen zien komst hotel voor Polen niet zitten
Toestemming voor Polenhotel in oude melkfabriek Leunen
Plannen voor Polenhotel in Leunen kunnen de prullenbak in
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen