Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inwoners Landgraaf mogen meedenken over bezuinigingen

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 7:05

Landgraaf daagt zijn inwoners uit om mee te denken over waar de gemeente in de toekomst haar geld aan uitgeeft.

Landgraaf heeft bij ongewijzigd beleid vanaf 2018 een tekort van anderhalf à twee miljoen euro. De financiële situatie is precair ondanks de bezuinigingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd.

Ingrepen
Omdat vanuit Den Haag de geldkraan nog verder dichtgaat, zijn op termijn weer ingrepen nodig. Daarom heeft de gemeenteraad een speciale commissie gevormd die gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn. Die raadscommissie staat onder leiding van Patrick Mevissen van oppositiepartij GBBL.

Moeilijke keuzes
Mevissen legt uit dat de kaasschaafmethode niet langer meer werkt. Er moet drastisch gesneden worden. "Dat stelt ons voor moeilijke keuzes. Ga je de subsidies aan verenigingen met vijf procent verlagen? Of met tien? En wat zijn de gevolgen?"

Bevolking betrekken
Daarover moet niet alleen de gemeenteraad beslissen, vindt Mevissen. Hij wil daar nadrukkelijk de eigen bevolking bij betrekken. "We vinden dat de burgers mee moeten beslissen bij het bepalen van het beleid. Uit de bevolking kunnen creatieve en waardevolle bijdragen komen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen