Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inwoners Landgraaf mogen meedenken over bezuinigingen

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 7:05

Landgraaf daagt zijn inwoners uit om mee te denken over waar de gemeente in de toekomst haar geld aan uitgeeft.

Landgraaf heeft bij ongewijzigd beleid vanaf 2018 een tekort van anderhalf à twee miljoen euro. De financiële situatie is precair ondanks de bezuinigingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd.

Ingrepen
Omdat vanuit Den Haag de geldkraan nog verder dichtgaat, zijn op termijn weer ingrepen nodig. Daarom heeft de gemeenteraad een speciale commissie gevormd die gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn. Die raadscommissie staat onder leiding van Patrick Mevissen van oppositiepartij GBBL.

Moeilijke keuzes
Mevissen legt uit dat de kaasschaafmethode niet langer meer werkt. Er moet drastisch gesneden worden. "Dat stelt ons voor moeilijke keuzes. Ga je de subsidies aan verenigingen met vijf procent verlagen? Of met tien? En wat zijn de gevolgen?"

Bevolking betrekken
Daarover moet niet alleen de gemeenteraad beslissen, vindt Mevissen. Hij wil daar nadrukkelijk de eigen bevolking bij betrekken. "We vinden dat de burgers mee moeten beslissen bij het bepalen van het beleid. Uit de bevolking kunnen creatieve en waardevolle bijdragen komen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen