Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inwoners Landgraaf mogen meedenken over bezuinigingen

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 7:05

Landgraaf daagt zijn inwoners uit om mee te denken over waar de gemeente in de toekomst haar geld aan uitgeeft.

Landgraaf heeft bij ongewijzigd beleid vanaf 2018 een tekort van anderhalf à twee miljoen euro. De financiële situatie is precair ondanks de bezuinigingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd.

Ingrepen
Omdat vanuit Den Haag de geldkraan nog verder dichtgaat, zijn op termijn weer ingrepen nodig. Daarom heeft de gemeenteraad een speciale commissie gevormd die gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn. Die raadscommissie staat onder leiding van Patrick Mevissen van oppositiepartij GBBL.

Moeilijke keuzes
Mevissen legt uit dat de kaasschaafmethode niet langer meer werkt. Er moet drastisch gesneden worden. "Dat stelt ons voor moeilijke keuzes. Ga je de subsidies aan verenigingen met vijf procent verlagen? Of met tien? En wat zijn de gevolgen?"

Bevolking betrekken
Daarover moet niet alleen de gemeenteraad beslissen, vindt Mevissen. Hij wil daar nadrukkelijk de eigen bevolking bij betrekken. "We vinden dat de burgers mee moeten beslissen bij het bepalen van het beleid. Uit de bevolking kunnen creatieve en waardevolle bijdragen komen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen