Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inwoners Horst aan de Maas willen inspirerende burgemeester

Geplaatst opvrijdag 10 augustus 2018 - 9:53

De inwoners van Horst aan de Maas willen een inspirator, die vooral mensgericht is, en een visionair als nieuwe burgemeester.

Dat blijkt uit een onderzoek waar bijna 1200 mensen aan meededen.

Wens
Inwoners konden aan de hand van tien stellingen aangeven wat voor eigenschappen hun nieuwe burgervader volgens hen moet hebben. De wens wordt meegenomen in de profielschets voor een nieuwe burgemeester.

Lees ook: Horst aan de Maas vraagt inwoners over nieuwe burgemeester

Kracht uitstralen
De gemeenteraad vindt ook dat de nieuwe burgemeester een inspirator moet zijn die ook kracht uitstraalt wanneer dat nodig is en doorpakt bij zowel grote als kleine crisissituaties. De profielschets wordt tijdens de raadsvergadering van 21 augustus besproken. Op 4 september wordt door de gemeenteraad vastgesteld welke eigenschappen worden verwacht. Gouverneur Theo Bovens is daarbij aanwezig om de profielschets in ontvangst te nemen.

Installatie
Sollicitanten komen in het najaar op gesprek. Eind dit jaar of begin volgend jaar zal de nieuwe burgemeester worden benoemd, waarna die begin 2019 wordt geïnstalleerd.

Vertrokken
Voormalig burgemeester Koos van Rooij vertrok eind december naar Meierijstad waar hij burgervader werd van die nieuwe gemeente. Ina Leppink-Schuitema neemt nu de honneurs waar in Horst aan de Maas.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen