Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inwoners Horst aan de Maas willen inspirerende burgemeester

Geplaatst opvrijdag 10 augustus 2018 - 9:53

De inwoners van Horst aan de Maas willen een inspirator, die vooral mensgericht is, en een visionair als nieuwe burgemeester.

Dat blijkt uit een onderzoek waar bijna 1200 mensen aan meededen.

Wens
Inwoners konden aan de hand van tien stellingen aangeven wat voor eigenschappen hun nieuwe burgervader volgens hen moet hebben. De wens wordt meegenomen in de profielschets voor een nieuwe burgemeester.

Lees ook: Horst aan de Maas vraagt inwoners over nieuwe burgemeester

Kracht uitstralen
De gemeenteraad vindt ook dat de nieuwe burgemeester een inspirator moet zijn die ook kracht uitstraalt wanneer dat nodig is en doorpakt bij zowel grote als kleine crisissituaties. De profielschets wordt tijdens de raadsvergadering van 21 augustus besproken. Op 4 september wordt door de gemeenteraad vastgesteld welke eigenschappen worden verwacht. Gouverneur Theo Bovens is daarbij aanwezig om de profielschets in ontvangst te nemen.

Installatie
Sollicitanten komen in het najaar op gesprek. Eind dit jaar of begin volgend jaar zal de nieuwe burgemeester worden benoemd, waarna die begin 2019 wordt geïnstalleerd.

Vertrokken
Voormalig burgemeester Koos van Rooij vertrok eind december naar Meierijstad waar hij burgervader werd van die nieuwe gemeente. Ina Leppink-Schuitema neemt nu de honneurs waar in Horst aan de Maas.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen