Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inwoners Horst aan de Maas willen inspirerende burgemeester

Geplaatst opvrijdag 10 augustus 2018 - 9:53

De inwoners van Horst aan de Maas willen een inspirator, die vooral mensgericht is, en een visionair als nieuwe burgemeester.

Dat blijkt uit een onderzoek waar bijna 1200 mensen aan meededen.

Wens
Inwoners konden aan de hand van tien stellingen aangeven wat voor eigenschappen hun nieuwe burgervader volgens hen moet hebben. De wens wordt meegenomen in de profielschets voor een nieuwe burgemeester.

Lees ook: Horst aan de Maas vraagt inwoners over nieuwe burgemeester

Kracht uitstralen
De gemeenteraad vindt ook dat de nieuwe burgemeester een inspirator moet zijn die ook kracht uitstraalt wanneer dat nodig is en doorpakt bij zowel grote als kleine crisissituaties. De profielschets wordt tijdens de raadsvergadering van 21 augustus besproken. Op 4 september wordt door de gemeenteraad vastgesteld welke eigenschappen worden verwacht. Gouverneur Theo Bovens is daarbij aanwezig om de profielschets in ontvangst te nemen.

Installatie
Sollicitanten komen in het najaar op gesprek. Eind dit jaar of begin volgend jaar zal de nieuwe burgemeester worden benoemd, waarna die begin 2019 wordt geïnstalleerd.

Vertrokken
Voormalig burgemeester Koos van Rooij vertrok eind december naar Meierijstad waar hij burgervader werd van die nieuwe gemeente. Ina Leppink-Schuitema neemt nu de honneurs waar in Horst aan de Maas.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen