Overslaan en naar de inhoud gaan

Inwoners Heibloem: ‘We willen gewoon de waarheid weten’

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2020 - 20:31

Voor de inwoners van Heibloem, het dorpje van Nicky Verstappen, voelt het niet alsof de rechtszaak er vrijdag op zit.

Na het proces van twee weken weten de inwoners nog steeds niet wat er nu precies gebeurd is en dat zit ze dwars. "Het maakt niet uit wat de uitspraak wordt, de ouders weten nog steeds niet wat er gebeurd is", vertelt een inwoner.

Lang genoeg
De meeste inwoners praten liever niet over de rechtszaak. Het heeft lang genoeg geduurd, vinden ze. "Het is gewoon triest hoe het gelopen is 22 jaar. Ik vind het verschrikkelijk voor de ouders. Ik heb er een kaarsje voor aangestoken."

Laatste woord
Vrijdag had Jos Brech voor het laatst het woord in de rechtszaak tegen hem. Hij benadrukte nogmaals niets met de moord te maken te hebben gehad: "Het was een mooie dag, maar hoeveel pech kun je hebben dat je iemand vindt die dood is? Toen me duidelijk werd dat ik een lichaam zag liggen, heb ik gelukkig niet getwijfeld om in actie te komen. Ik ging er zo snel mogelijk naartoe en heb lichaamsfuncties gecontroleerd."

Video: L1

Lees ook: Jos Brech emotioneel tijdens laatste woord

Weinig indruk
In Heibloem hebben zijn woorden weinig indruk gemaakt. "Voor mij doet het er niet toe wat hij doet. Voor mij gaat het erom dat de ouders nog steeds niet weten wat er gebeurd is. Wat Jos of Roethof doet en wat iedereen ook zegt, het boeit me gewoon niet. Het doet er niet toe."

De rechter doet op 20 november uitspraak in de zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen