Overslaan en naar de inhoud gaan

Inwoners Elsloo worden gek van vliegenplaag

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 17:40

Sinds twee maanden ervaren inwoners veel overlast van zwermen vliegen in Elsloo.

In het dorp wordt met de beschuldigende vinger gewezen naar afvalverwerker en transporteur Dirix.

Plastic
Het bedrijf heeft op zijn terrein plastic opgeslagen dat wacht voor verdere recycling. En daar zouden volgens sommige omwonenden veel vliegen op af komen.

Video: L1

Oplossen
Eigenaar Ger Dirix zit met de kwestie in zijn maag. "We willen dit uit de wereld hebben. Als wij het zijn, lossen we het op. Maar als we het niet zijn, dan moeten de mensen die het veroorzaakt hebben, het oplossen."

Laagstaande Maas
Dirix heeft al verschillende malen deskundigen naar de zaak laten kijken. Ook de gemeente is al meerdere malen langs geweest, zegt wethouder Danny Hendrix. "Maar we hebben de bron niet kunnen constateren. In de zomermaanden werd er nog vanuit gegaan dat de laagstaande Maas de insecten aantrok."

De wethouder heeft nu een nieuw onderzoek aangekondigd door een vliegendeskundige. Die moet voor eens en voor altijd duidelijk maken waar de vliegen vandaan komen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen