Overslaan en naar de inhoud gaan

Inwoners Eijsden-Margraten willen opheldering Akkermans

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 22:01

Ook vanuit de bevolking van Eijsden-Margraten wordt de schreeuw om meer tekst en uitleg van burgemeester Akkermans over zijn rol in de IKL-affaire steeds luider.

De burgemeester was toezichthouder bij de op gemeenschapsgeld draaiende landschapsstichting, die door directeur Herman Vrehen werd gebruikt om opdrachten aan zijn eigen bedrijven toe te spelen.

Lees ook: Oppositie Eijsden-Margraten wil uitleg over affaire-Vrehen

Oproep
Alain Andrien uit Eckelrade schreef een open brief op Facebook aan het collegebestuur. Hij kreeg al veel steunbetuigingen, De brief begint als volgt: "Als betrokken burger maak ik me steeds meer zorgen. Ik begin me af te vragen of jullie de burgers van Eijsden-Margraten nog wel serieus nemen."

Openheid
Om meer openheid te krijgen hebben de vijf oppositiepartijen in de gemeenteraad een extra debat aangevraagd. De partijen, VVD, D66, GroenLinks, PvdA en de lokale partij fractie Janssen-Rutten schrijven onder meer: "uit reacties die bij ons blijven binnenstromen, blijkt dat er grote behoefte is aan openheid. Wat is waar en wat is niet waar? En wat wordt er onderzocht?"

Toekomst
Een van de ondertekenaars is raadslid Franklin Boon van D66. Volgens hem zijn de antwoorden die er komen bepalend voor de toekomst van de burgemeester. "Akkermans gedraagt zich nu als aangeschoten wild. Als hem wat te verwijten valt als hoeder van de integriteit, hebben we een groot probleem. Want dan is hij niet meer geloofwaardig."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen