Overslaan en naar de inhoud gaan

Inwoners Eijsden-Margraten willen opheldering Akkermans

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 22:01

Ook vanuit de bevolking van Eijsden-Margraten wordt de schreeuw om meer tekst en uitleg van burgemeester Akkermans over zijn rol in de IKL-affaire steeds luider.

De burgemeester was toezichthouder bij de op gemeenschapsgeld draaiende landschapsstichting, die door directeur Herman Vrehen werd gebruikt om opdrachten aan zijn eigen bedrijven toe te spelen.

Lees ook: Oppositie Eijsden-Margraten wil uitleg over affaire-Vrehen

Oproep
Alain Andrien uit Eckelrade schreef een open brief op Facebook aan het collegebestuur. Hij kreeg al veel steunbetuigingen, De brief begint als volgt: "Als betrokken burger maak ik me steeds meer zorgen. Ik begin me af te vragen of jullie de burgers van Eijsden-Margraten nog wel serieus nemen."

Openheid
Om meer openheid te krijgen hebben de vijf oppositiepartijen in de gemeenteraad een extra debat aangevraagd. De partijen, VVD, D66, GroenLinks, PvdA en de lokale partij fractie Janssen-Rutten schrijven onder meer: "uit reacties die bij ons blijven binnenstromen, blijkt dat er grote behoefte is aan openheid. Wat is waar en wat is niet waar? En wat wordt er onderzocht?"

Toekomst
Een van de ondertekenaars is raadslid Franklin Boon van D66. Volgens hem zijn de antwoorden die er komen bepalend voor de toekomst van de burgemeester. "Akkermans gedraagt zich nu als aangeschoten wild. Als hem wat te verwijten valt als hoeder van de integriteit, hebben we een groot probleem. Want dan is hij niet meer geloofwaardig."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen