Overslaan en naar de inhoud gaan

Inwoners Berg aan de Maas in de kou door gaslek Urmond

Geplaatst opmaandag 11 januari 2021 - 16:53

Honderden huishoudens in Berg aan de Maas zitten maandagavond in de kou vanwege een gaslek in buurdorp Urmond.

Omwonenden van de lekkende gastransportleiding aan de Molenweg in Urmond moesten maandagochtend hun huis uit.

Opvang
Ze werden opvangen in het Van der Valk-hotel. Tegen 16:30 uur was het gas in de lekkende leiding afgesloten, en werd de omgeving weer veilig verklaard. Daarna mochten de Urmondse omwonenden weer naar huis. Maar bijna 1000 huishoudens in Berg aan de Maas zitten nog steeds zonder gas.

Reparatie
Zodra het gas was afgesloten, konden monteurs van Enexis gaan onderzoeken waar het lek was en beginnen met de reparatie. De netwerkbeheerder verwacht dat de gastoevoer pas rond 23:00 uur volledig hersteld is.

Lees ook: Bijna 1000 woningen zonder gas in Urmond

Actuele informatie over het gaslek is ook te vinden op de website van de gemeente Stein.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen