Overslaan en naar de inhoud gaan

Inwoners Berg aan de Maas in de kou door gaslek Urmond

Geplaatst opmaandag 11 januari 2021 - 16:53

Honderden huishoudens in Berg aan de Maas zitten maandagavond in de kou vanwege een gaslek in buurdorp Urmond.

Omwonenden van de lekkende gastransportleiding aan de Molenweg in Urmond moesten maandagochtend hun huis uit.

Opvang
Ze werden opvangen in het Van der Valk-hotel. Tegen 16:30 uur was het gas in de lekkende leiding afgesloten, en werd de omgeving weer veilig verklaard. Daarna mochten de Urmondse omwonenden weer naar huis. Maar bijna 1000 huishoudens in Berg aan de Maas zitten nog steeds zonder gas.

Reparatie
Zodra het gas was afgesloten, konden monteurs van Enexis gaan onderzoeken waar het lek was en beginnen met de reparatie. De netwerkbeheerder verwacht dat de gastoevoer pas rond 23:00 uur volledig hersteld is.

Lees ook: Bijna 1000 woningen zonder gas in Urmond

Actuele informatie over het gaslek is ook te vinden op de website van de gemeente Stein.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen