Overslaan en naar de inhoud gaan

Inwoners Beekdaelen proosten op nieuwe gemeente

Geplaatst opmaandag 7 januari 2019 - 22:23

De nieuwe gemeente Beekdaelen bestaat nu officieel een week. Maandagavond konden inwoners kennismaken met hun nieuwe woonplaats tijdens een nieuwjaarsreceptie in Oirsbeek.

Ruim duizend inwoners meldden zich aan voor de speciale bijeenkomst die bedoeld was om te laten zien wat de nieuwe fusiegemeente in huis heeft.

L1

Kennismaken met elkaar
Beekdaelen is ontstaan uit het samengaan van de vroegere gemeentes Onderbanken, Nuth en Schinnen. Verenigingen en ondernemers kregen maandagavond de kans zichzelf te presenteren op een soort marktplein. De gymnastiekvereniging en de tennisclub lieten zien wat ze in huis hadden en er waren verschillende muzikale optredens van artiesten uit Beekdaelen. De meeste bezoekers reageerden positief op hetgeen ze voorgeschoteld kregen. "Het is leuk om eens te zien wat alle bedrijven in de naburige dorpen uitvoeren", zo liet een van de bezoekers weten.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen