Overslaan en naar de inhoud gaan

'Invoering Duitse vignetten moet van tafel in Maastricht'

Geplaatst opmaandag 23 april 2018 - 21:07

Ondernemers en voertuigeigenaren willen dat de invoering van een milieuzone op basis van Duitse vignetten van tafel gaat in Maastricht.

De club roept daarom de partijen die in Maastricht onderhandelen over een nieuwe coalitie op om uniforme en duidelijk regels op te stellen.

Vereniging
De vereniging bestaat uit evofenedex, Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM), de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), de Federatie van Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Schoner
Maastricht wil de milieuvervuiling in de stad tegen gaan door het systeem van het Duitse milieuvignet in te voeren. Op die manier moeten vervuilende diesels uit de stad worden geweerd.

De vereniging vindt dat echter de verkeerde weg. "Zo kunnen bijvoorbeeld voertuigeigenaren met buitenlandse kentekens in dat systeem niet beboet worden", staat in een persbericht. De Europese commissie zou juist een traject zijn gestart om deze milieustickers af te schaffen.

Lees ook: Maastricht zet plannen milieuzone door

Terugdraaien
Ook wil het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat er één systeem voor milieuzones in heel Nederland komt. "De gemeente loopt een groot risico investeringen te doen, die weer teruggedraaid moeten worden of tevergeefs zullen blijken", aldus de organisatie.

Het is de bedoeling dat er vanaf 2025 zogenoemde 'zero emissie zones' voor het goederentransport in de binnensteden komen. Volgens de ondernemersvereniging moet dit onderwerp daarom ook in het coalitieakkoord worden opgenomen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen