Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Invoering Duitse vignetten moet van tafel in Maastricht'

Geplaatst opmaandag 23 april 2018 - 21:07

Ondernemers en voertuigeigenaren willen dat de invoering van een milieuzone op basis van Duitse vignetten van tafel gaat in Maastricht.

De club roept daarom de partijen die in Maastricht onderhandelen over een nieuwe coalitie op om uniforme en duidelijk regels op te stellen.

Vereniging
De vereniging bestaat uit evofenedex, Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM), de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), de Federatie van Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Schoner
Maastricht wil de milieuvervuiling in de stad tegen gaan door het systeem van het Duitse milieuvignet in te voeren. Op die manier moeten vervuilende diesels uit de stad worden geweerd.

De vereniging vindt dat echter de verkeerde weg. "Zo kunnen bijvoorbeeld voertuigeigenaren met buitenlandse kentekens in dat systeem niet beboet worden", staat in een persbericht. De Europese commissie zou juist een traject zijn gestart om deze milieustickers af te schaffen.

Lees ook: Maastricht zet plannen milieuzone door

Terugdraaien
Ook wil het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat er één systeem voor milieuzones in heel Nederland komt. "De gemeente loopt een groot risico investeringen te doen, die weer teruggedraaid moeten worden of tevergeefs zullen blijken", aldus de organisatie.

Het is de bedoeling dat er vanaf 2025 zogenoemde 'zero emissie zones' voor het goederentransport in de binnensteden komen. Volgens de ondernemersvereniging moet dit onderwerp daarom ook in het coalitieakkoord worden opgenomen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen