Overslaan en naar de inhoud gaan

'Invoering Duitse tol geen uitgemaakte zaak'

Geplaatst opdinsdag 2 mei 2017 - 17:38

De invoering van tol op de Duitse wegen is nog geen uitgemaakte zaak. Dat zegt Europarlementariër Thijs van Miltenburg in L1-televisieprogramma AvondGasten vanuit het Europees Parlement in Brussel.

Volgens D66'er Van Miltenburg zal Duitsland zelf het uiteindelijk niet zover laten komen maar kiezen voor een tolsysteem dat in heel Europa hetzelfde is. Dat moet ontwikkeld worden door de Europese Commissie, omdat een wirwar van systemen binnen Europa niet gaat werken.

Akkoord
De Europese Commissie en Duitsland hebben inmiddels een akkoord bereikt over de invoering van tol in Duitsland, maar toch ziet Van Miltenburg het er niet van komen.

Grenssteden
Duitse grenssteden zoals Aken zullen vooral zelf last hebben van de gevolgen, zegt ook Nico Herzig, een lobbyist die de belangen van Limburg en Noord-Brabant in Nordrhein-Westfalen vertegenwoordigt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duitsland voor de rechter gesleept om tolplannen
Compromis in Brussel over Duitse tolheffing
Compromis Duitse tolheffing lijkt lastig uitvoerbaar
Duitsland zwakt tolplan af na Nederlandse bezwaren
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen