Overslaan en naar de inhoud gaan

Investering van ruim drie ton in Keyport-regio

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 16:44

Het ministerie van Economische Zaken investeert 323.000 euro in de Keyport-regio, zodat mkb-ondernemers uit Midden-Limburg en Cranendonck sterker uit de coronacrisis kunnen komen.

Donderdag werd in Weert de regionale MKB-deal ondertekend in het bijzijn van wethouder Martijn van den Heuvel en programmamanager Ton Hagelstein van Keyport. Staatssecretaris Mona Keijzer woonde dat moment digitaal bij. De investering is onderdeel van het landelijke MKB-Actieplan uit 2018, dat een impuls moet geven aan het mkb.

Programma
"Met de investering kunnen we extra activiteiten ondernemen om het mkb sneller uit de gevolgen van de coronacrisis te krijgen", zegt Hagelstein. "De bijdrage uit de MKB-deal is vertaald in concrete tools, relevante projecten en nieuwe samenwerkingsverbanden." Er zijn twee programmalijnen: robotisering en digitalisering aan de ene kant, en duurzame inzetbaarheid van personeel en het aantrekken van talent aan de andere kant.

Mkb in de regio
"Of het nu gaat om het opleiden van vakmensen of het versterken van kennisnetwerken: gemeenten en provincies weten vaak het beste wat het mkb in de eigen regio nodig heeft", aldus Mona Keijzer. "Daarom wil ik met de MKB-deals niet het wiel opnieuw uitvinden, maar geven we wat al draait een extra zet. Zo krijgen ondernemers de ondersteuning die op hen is toegesneden."

Hulp bij vraagstukken
Volgens wethouder Angely Waajen van Roermond is het mkb 'de kracht van de regio'. In 'een snel veranderende wereld' heeft de mkb-ondernemer volgens haar niet altijd genoeg kennis en capaciteit om alle ontwikkelingen het hoofd te bieden. "Keyport is de partij die de mkb-ondernemer bij deze vraagstukken helpt. Met de MKB-deal gaat dat nog beter lukken." Ook wethouder Van den Heuvel van Weert sluit zich daarbij aan.

Keyport
De gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en het Brabantse Cranendonck vormen samen de Keyport-regio. Daarbinnen werken ondernemers, overheid en onderwijs nauw samen om de regionale economie, het mkb en de werkgelegenheid te versterken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen