Overslaan en naar de inhoud gaan

Investering van ruim drie ton in Keyport-regio

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 16:44

Het ministerie van Economische Zaken investeert 323.000 euro in de Keyport-regio, zodat mkb-ondernemers uit Midden-Limburg en Cranendonck sterker uit de coronacrisis kunnen komen.

Donderdag werd in Weert de regionale MKB-deal ondertekend in het bijzijn van wethouder Martijn van den Heuvel en programmamanager Ton Hagelstein van Keyport. Staatssecretaris Mona Keijzer woonde dat moment digitaal bij. De investering is onderdeel van het landelijke MKB-Actieplan uit 2018, dat een impuls moet geven aan het mkb.

Programma
"Met de investering kunnen we extra activiteiten ondernemen om het mkb sneller uit de gevolgen van de coronacrisis te krijgen", zegt Hagelstein. "De bijdrage uit de MKB-deal is vertaald in concrete tools, relevante projecten en nieuwe samenwerkingsverbanden." Er zijn twee programmalijnen: robotisering en digitalisering aan de ene kant, en duurzame inzetbaarheid van personeel en het aantrekken van talent aan de andere kant.

Mkb in de regio
"Of het nu gaat om het opleiden van vakmensen of het versterken van kennisnetwerken: gemeenten en provincies weten vaak het beste wat het mkb in de eigen regio nodig heeft", aldus Mona Keijzer. "Daarom wil ik met de MKB-deals niet het wiel opnieuw uitvinden, maar geven we wat al draait een extra zet. Zo krijgen ondernemers de ondersteuning die op hen is toegesneden."

Hulp bij vraagstukken
Volgens wethouder Angely Waajen van Roermond is het mkb 'de kracht van de regio'. In 'een snel veranderende wereld' heeft de mkb-ondernemer volgens haar niet altijd genoeg kennis en capaciteit om alle ontwikkelingen het hoofd te bieden. "Keyport is de partij die de mkb-ondernemer bij deze vraagstukken helpt. Met de MKB-deal gaat dat nog beter lukken." Ook wethouder Van den Heuvel van Weert sluit zich daarbij aan.

Keyport
De gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en het Brabantse Cranendonck vormen samen de Keyport-regio. Daarbinnen werken ondernemers, overheid en onderwijs nauw samen om de regionale economie, het mkb en de werkgelegenheid te versterken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen