Overslaan en naar de inhoud gaan

Investeerders haken af: vliegtuighotel komt er niet

Geplaatst opzaterdag 7 november 2020 - 13:04

De geplande Airplanehome komt er niet. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de investeerders zich terugtrekken uit het project.

De Airplanehome is een vliegtuig dat zou worden omgebouwd tot een hotel.

Boeing 727
In 2016 kreeg Paul Weijers uit Schimmert toestemming om een oude Boeing 727 te plaatsen nabij luchthaven Beek, om daar een hotel in te beginnen. In 2017 had Weijers al een afgeschreven toestel van een Canadese luchtvaartmaatschappij op het oog.

L1 maakte destijds de volgende reportage:

Crowdfundingsactie
Weijers startte toen met een crowdfundingsactie om sponsoren uit het bedrijfsleven binnen te halen. Daarna liep het project vertraging op en werd de locatie gewijzigd van Beek naar Schinveld.

De coronacrisis zet echter een streep door de plannen. "Door de uitbraak van Covid-19 zijn we twee belangrijke investeerders kwijtgeraakt", zegt Weijers. "Een van de investeerders, een bekende luchtvaartmaatschappij, zou goed zijn voor dertig procent van de totale begroting. Daarnaast trok een particuliere investeerder uit de hotelbranche zich terug."

Herontwikkeling
Weijers laat wel weten dat als de 'situatie onverhoopt' verandert er een herontwikkeling kan plaatsvinden. Dit is afhankelijk van investeerders. "Maar als ik reëel ben, is die kans heel klein."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen