Overslaan en naar de inhoud gaan

Investeerders haken af: vliegtuighotel komt er niet

Geplaatst opzaterdag 7 november 2020 - 13:04

De geplande Airplanehome komt er niet. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de investeerders zich terugtrekken uit het project.

De Airplanehome is een vliegtuig dat zou worden omgebouwd tot een hotel.

Boeing 727
In 2016 kreeg Paul Weijers uit Schimmert toestemming om een oude Boeing 727 te plaatsen nabij luchthaven Beek, om daar een hotel in te beginnen. In 2017 had Weijers al een afgeschreven toestel van een Canadese luchtvaartmaatschappij op het oog.

L1 maakte destijds de volgende reportage:

Crowdfundingsactie
Weijers startte toen met een crowdfundingsactie om sponsoren uit het bedrijfsleven binnen te halen. Daarna liep het project vertraging op en werd de locatie gewijzigd van Beek naar Schinveld.

De coronacrisis zet echter een streep door de plannen. "Door de uitbraak van Covid-19 zijn we twee belangrijke investeerders kwijtgeraakt", zegt Weijers. "Een van de investeerders, een bekende luchtvaartmaatschappij, zou goed zijn voor dertig procent van de totale begroting. Daarnaast trok een particuliere investeerder uit de hotelbranche zich terug."

Herontwikkeling
Weijers laat wel weten dat als de 'situatie onverhoopt' verandert er een herontwikkeling kan plaatsvinden. Dit is afhankelijk van investeerders. "Maar als ik reëel ben, is die kans heel klein."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen