Overslaan en naar de inhoud gaan

Investeerder neemt compostleverancier CNC in Milsbeek over

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 20:37

Een dochteronderneming van Sun European Partners neemt compostbedrijf de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging (CNC) in Milsbeek over.

Dat laat compostleverancier CNC maandag weten.

Aantrekkelijke markt
In november 2019 kondigde de compostleverancier aan te stoppen waardoor het bedrijf in Milsbeek in de verkoop kwam. Maar het bedrijf is ook tijdens de coronapandemie niet omgevallen en volgens Sun European Partners is de markt erg aantrekkelijk. Dat komt onder meer door de focus op gezond eten, op duurzaamheid en op de sleutelrol die paddenstoelen spelen in de circulaire economen, legt CNC uit.

Lees ook: Coöperatie van champignonkwekers stopt: fabriek te koop

Groei
Maurice Koppen, voorzitter CNC: "We zijn ervan overtuigd dat Sun European als nieuwe eigenaar in staat zal zijn om CNC naar het 'volgende niveau' te brengen door het bedrijf verder te laten groeien en internationaal uit te breiden."

'Witte goud'
Het bedrijf is een Europese producent en leverancier van compost en dekaarde voor de teelt van champignons en andere paddenstoelen. CNC staat wereldwijd bekend om zijn compost waar het ‘witte goud’ goed op groeit.

Omzet meer dan 90 miljoen
Bij CNC werken meer dan driehonderd mensen in Nederland en Polen verspreid over verschillende locaties. Volgens de meest recente cijfers heeft CNC een omzet van meer dan 90 miljoen euro.

Voor hoeveel het bedrijf is overgenomen, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen