Overslaan en naar de inhoud gaan

Invasie van tuinkabouters in Echt-Susteren

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 7:42

Echt-Susteren lijkt de afgelopen dagen overspoeld te worden door tuinkabouters.

Tientallen tuinkabouters doken maandag en dinsdag plotseling op bij basisscholen, op rotondes, bij bankjes met vuilbakken en ondergrondse containers. In Dieteren, Echt, Susteren, St. Joost en de andere kernen, meldt De Limburger.

Tuinkabouter Bevrijdings Front
Op sociale media breken inwoners zich het hoofd over het fenomeen. Er wordt geopperd dat het Tuinkabouter Bevrijdingsfront (TBF) erachter zit. Dat klinkt belachelijk, maar het is een internationale organisatie die de samenleving wakker wil schudden. De tuinkabouter staat symbool voor burgerlijkheid en ingeslapen mensen.

Gericht
Een gerichte actie is het sowieso. De grappenmaker heeft een grote hoeveelheid kabouters aangeschaft. De gnomen die in Echt-Susteren zijn gevonden, zijn allemaal gloednieuw getuige het stickertje onder de voet.

Stunt gemeente?
De eerste melding van de kabouters komt van de Facebookpagina van de gemeente zelf. "Enig idee wat hier gaande is?", staat bij een viertal foto’s. "Zelfs in het gemeentehuis zijn mensen de tuinkabouters tegengekomen", zegt een gemeentelijk voorlichter. Hij heeft verder geen nadere informatie. Veel wijst in ieder geval op betrokkenheid van de gemeente. Die heeft in het recente verleden laten blijken van ludieke acties te houden.

Dat de kabouters alleen in kernen binnen de gemeentegrenzen opduiken, kan ook geen toeval zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kabouter-invasie Echt-Susteren blijkt campagne gemeente
Aanhouding Slek 19 september 2014
Dronken ruziezoeker lastig bij aanhouding Slek
Sigarettenpeuken
Cafés lappen rookverbod aan laars
Vrouw en man overvallen in woning Echt
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen