Overslaan en naar de inhoud gaan

Invasie van tuinkabouters in Echt-Susteren

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 7:42

Echt-Susteren lijkt de afgelopen dagen overspoeld te worden door tuinkabouters.

Tientallen tuinkabouters doken maandag en dinsdag plotseling op bij basisscholen, op rotondes, bij bankjes met vuilbakken en ondergrondse containers. In Dieteren, Echt, Susteren, St. Joost en de andere kernen, meldt De Limburger.

Tuinkabouter Bevrijdings Front
Op sociale media breken inwoners zich het hoofd over het fenomeen. Er wordt geopperd dat het Tuinkabouter Bevrijdingsfront (TBF) erachter zit. Dat klinkt belachelijk, maar het is een internationale organisatie die de samenleving wakker wil schudden. De tuinkabouter staat symbool voor burgerlijkheid en ingeslapen mensen.

Gericht
Een gerichte actie is het sowieso. De grappenmaker heeft een grote hoeveelheid kabouters aangeschaft. De gnomen die in Echt-Susteren zijn gevonden, zijn allemaal gloednieuw getuige het stickertje onder de voet.

Stunt gemeente?
De eerste melding van de kabouters komt van de Facebookpagina van de gemeente zelf. "Enig idee wat hier gaande is?", staat bij een viertal foto’s. "Zelfs in het gemeentehuis zijn mensen de tuinkabouters tegengekomen", zegt een gemeentelijk voorlichter. Hij heeft verder geen nadere informatie. Veel wijst in ieder geval op betrokkenheid van de gemeente. Die heeft in het recente verleden laten blijken van ludieke acties te houden.

Dat de kabouters alleen in kernen binnen de gemeentegrenzen opduiken, kan ook geen toeval zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kabouter-invasie Echt-Susteren blijkt campagne gemeente
Aanhouding Slek 19 september 2014
Dronken ruziezoeker lastig bij aanhouding Slek
Sigarettenpeuken
Cafés lappen rookverbod aan laars
Vrouw en man overvallen in woning Echt
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen