Overslaan en naar de inhoud gaan

Invasie van tuinkabouters in Echt-Susteren

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 7:42

Echt-Susteren lijkt de afgelopen dagen overspoeld te worden door tuinkabouters.

Tientallen tuinkabouters doken maandag en dinsdag plotseling op bij basisscholen, op rotondes, bij bankjes met vuilbakken en ondergrondse containers. In Dieteren, Echt, Susteren, St. Joost en de andere kernen, meldt De Limburger.

Tuinkabouter Bevrijdings Front
Op sociale media breken inwoners zich het hoofd over het fenomeen. Er wordt geopperd dat het Tuinkabouter Bevrijdingsfront (TBF) erachter zit. Dat klinkt belachelijk, maar het is een internationale organisatie die de samenleving wakker wil schudden. De tuinkabouter staat symbool voor burgerlijkheid en ingeslapen mensen.

Gericht
Een gerichte actie is het sowieso. De grappenmaker heeft een grote hoeveelheid kabouters aangeschaft. De gnomen die in Echt-Susteren zijn gevonden, zijn allemaal gloednieuw getuige het stickertje onder de voet.

Stunt gemeente?
De eerste melding van de kabouters komt van de Facebookpagina van de gemeente zelf. "Enig idee wat hier gaande is?", staat bij een viertal foto’s. "Zelfs in het gemeentehuis zijn mensen de tuinkabouters tegengekomen", zegt een gemeentelijk voorlichter. Hij heeft verder geen nadere informatie. Veel wijst in ieder geval op betrokkenheid van de gemeente. Die heeft in het recente verleden laten blijken van ludieke acties te houden.

Dat de kabouters alleen in kernen binnen de gemeentegrenzen opduiken, kan ook geen toeval zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kabouter-invasie Echt-Susteren blijkt campagne gemeente
Aanhouding Slek 19 september 2014
Dronken ruziezoeker lastig bij aanhouding Slek
Sigarettenpeuken
Cafés lappen rookverbod aan laars
Vrouw en man overvallen in woning Echt
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen