Overslaan en naar de inhoud gaan

Invallers bezorgen MVV in slotfase de volle buit: 0-2

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 21:44

Na een serie van vier nederlagen en een gelijkspel heeft MVV weer eens de volle drie punten gepakt. De Sterrendragers beloonden zichzelf op bezoek bij SC Cambuur pas in de slotfase: 0-2.

De 1 meter 67 lange Tuur Houben was de grote man aan Maastrichtse zijde: hij brak namens de ploeg van Ron Elsen de wedstrijd open met een knappe treffer.

Barto
De omstandigheden in het winterste Leeuwarden waren niet ideaal en het leek er aanvankelijk op dat Cambuur daar het best op anticipeerde. Spits Barto, die zijn 200ste duel in het betaald voetbal speelde en in het verleden vaak een plaaggeest voor MVV bleek, miste echter al snel een opgelegde schietkans. MVV was in de openingsfase slordig, maar herstelde zich relatief snel.

Miraculeus
De Maastrichtenaren stichtten met schepe counters gevaar en leken dan ook op 0-1 te komen. Twee MVV-ers liepen elkaar echter voor een leeg doel in de weg, waarna spits Atilla Yilidirim een teenlengte tekort kwam en Cambuur-verdediger Van Wermeskerken de bal op miraculeuze wijze van de lijn kon halen. Ondanks het goede spel mocht MVV niet klagen dat het halverwege 0-0 stond: Barto raakte immers de paal naast de gepasseerde Michael Verrips.

Foto: Publiciteitvisie

45 meter
Na de pauze werd de ploeg van Ron Elsen dominanter. Cambuur-goalie Cummins moest al snel ingrijpen toen Alessandro Ciranni voor zijn neus opdook en werd eveneens van grote afstand onder vuur genomen. Christophe Janssens probeerde het, al dan niet bewust, van maar liefst 45 meter afstand en zag dat de keeper zijn inzet maar nét uit de kruising kon tikken, om zo te voorkomen dat de MVV-back voor het doelpunt van het jaar tekende.

Houben en Mmaee
De Maastrichtenaren zouden het duel uiteindelijk toch naar zich toe trekken. Tien minuten voor tijd haalde invaller Tuur Houben de achterlijn, om vervolgens uit een zo goed als onmogelijke hoek binnen te schuiven: 0-1. De MVV-aanhang zou met een nóg beter gevoel carnaval induiken; in de 89ste minuut maakte Samy Mmaee aan alle onzekerheid een eind door de 0-2 binnen te werken. Het is voor de Maastrichtenaren de eerste overwinning sinds 15 december.

Door de zege stijgt MVV van de vijftiende naar de veertiende plek in de ranglijst.

Foto: Publiciteitvisie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen