Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Invallers bezorgen MVV in slotfase de volle buit: 0-2

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 21:44

Na een serie van vier nederlagen en een gelijkspel heeft MVV weer eens de volle drie punten gepakt. De Sterrendragers beloonden zichzelf op bezoek bij SC Cambuur pas in de slotfase: 0-2.

De 1 meter 67 lange Tuur Houben was de grote man aan Maastrichtse zijde: hij brak namens de ploeg van Ron Elsen de wedstrijd open met een knappe treffer.

Barto
De omstandigheden in het winterste Leeuwarden waren niet ideaal en het leek er aanvankelijk op dat Cambuur daar het best op anticipeerde. Spits Barto, die zijn 200ste duel in het betaald voetbal speelde en in het verleden vaak een plaaggeest voor MVV bleek, miste echter al snel een opgelegde schietkans. MVV was in de openingsfase slordig, maar herstelde zich relatief snel.

Miraculeus
De Maastrichtenaren stichtten met schepe counters gevaar en leken dan ook op 0-1 te komen. Twee MVV-ers liepen elkaar echter voor een leeg doel in de weg, waarna spits Atilla Yilidirim een teenlengte tekort kwam en Cambuur-verdediger Van Wermeskerken de bal op miraculeuze wijze van de lijn kon halen. Ondanks het goede spel mocht MVV niet klagen dat het halverwege 0-0 stond: Barto raakte immers de paal naast de gepasseerde Michael Verrips.

Foto: Publiciteitvisie

45 meter
Na de pauze werd de ploeg van Ron Elsen dominanter. Cambuur-goalie Cummins moest al snel ingrijpen toen Alessandro Ciranni voor zijn neus opdook en werd eveneens van grote afstand onder vuur genomen. Christophe Janssens probeerde het, al dan niet bewust, van maar liefst 45 meter afstand en zag dat de keeper zijn inzet maar nét uit de kruising kon tikken, om zo te voorkomen dat de MVV-back voor het doelpunt van het jaar tekende.

Houben en Mmaee
De Maastrichtenaren zouden het duel uiteindelijk toch naar zich toe trekken. Tien minuten voor tijd haalde invaller Tuur Houben de achterlijn, om vervolgens uit een zo goed als onmogelijke hoek binnen te schuiven: 0-1. De MVV-aanhang zou met een nóg beter gevoel carnaval induiken; in de 89ste minuut maakte Samy Mmaee aan alle onzekerheid een eind door de 0-2 binnen te werken. Het is voor de Maastrichtenaren de eerste overwinning sinds 15 december.

Door de zege stijgt MVV van de vijftiende naar de veertiende plek in de ranglijst.

Foto: Publiciteitvisie
Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen