Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Invallers bezorgen MVV in slotfase de volle buit: 0-2

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 21:44

Na een serie van vier nederlagen en een gelijkspel heeft MVV weer eens de volle drie punten gepakt. De Sterrendragers beloonden zichzelf op bezoek bij SC Cambuur pas in de slotfase: 0-2.

De 1 meter 67 lange Tuur Houben was de grote man aan Maastrichtse zijde: hij brak namens de ploeg van Ron Elsen de wedstrijd open met een knappe treffer.

Barto
De omstandigheden in het winterste Leeuwarden waren niet ideaal en het leek er aanvankelijk op dat Cambuur daar het best op anticipeerde. Spits Barto, die zijn 200ste duel in het betaald voetbal speelde en in het verleden vaak een plaaggeest voor MVV bleek, miste echter al snel een opgelegde schietkans. MVV was in de openingsfase slordig, maar herstelde zich relatief snel.

Miraculeus
De Maastrichtenaren stichtten met schepe counters gevaar en leken dan ook op 0-1 te komen. Twee MVV-ers liepen elkaar echter voor een leeg doel in de weg, waarna spits Atilla Yilidirim een teenlengte tekort kwam en Cambuur-verdediger Van Wermeskerken de bal op miraculeuze wijze van de lijn kon halen. Ondanks het goede spel mocht MVV niet klagen dat het halverwege 0-0 stond: Barto raakte immers de paal naast de gepasseerde Michael Verrips.

Foto: Publiciteitvisie

45 meter
Na de pauze werd de ploeg van Ron Elsen dominanter. Cambuur-goalie Cummins moest al snel ingrijpen toen Alessandro Ciranni voor zijn neus opdook en werd eveneens van grote afstand onder vuur genomen. Christophe Janssens probeerde het, al dan niet bewust, van maar liefst 45 meter afstand en zag dat de keeper zijn inzet maar nét uit de kruising kon tikken, om zo te voorkomen dat de MVV-back voor het doelpunt van het jaar tekende.

Houben en Mmaee
De Maastrichtenaren zouden het duel uiteindelijk toch naar zich toe trekken. Tien minuten voor tijd haalde invaller Tuur Houben de achterlijn, om vervolgens uit een zo goed als onmogelijke hoek binnen te schuiven: 0-1. De MVV-aanhang zou met een nóg beter gevoel carnaval induiken; in de 89ste minuut maakte Samy Mmaee aan alle onzekerheid een eind door de 0-2 binnen te werken. Het is voor de Maastrichtenaren de eerste overwinning sinds 15 december.

Door de zege stijgt MVV van de vijftiende naar de veertiende plek in de ranglijst.

Foto: Publiciteitvisie
Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
De Blauwe Ticket Dagen van WML bij 1Limburg
Advertentie
Win een rondleiding door WML's waterfabriek

Benieuwd hoe de WaterMakers van Limburg kraanwater maken? Interesse om een bezoekje te brengen aan WML’s Waterfabriek? Zin om te ontdekken, te leren en te proeven? Kom dan in de meivakantie naar de Blauwe Ticket Dagen in Beegden.

Maak kans op de rondleiding
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Overzicht
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op

Meest gelezen