Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Invallers bezorgen MVV in slotfase de volle buit: 0-2

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 21:44

Na een serie van vier nederlagen en een gelijkspel heeft MVV weer eens de volle drie punten gepakt. De Sterrendragers beloonden zichzelf op bezoek bij SC Cambuur pas in de slotfase: 0-2.

De 1 meter 67 lange Tuur Houben was de grote man aan Maastrichtse zijde: hij brak namens de ploeg van Ron Elsen de wedstrijd open met een knappe treffer.

Barto
De omstandigheden in het winterste Leeuwarden waren niet ideaal en het leek er aanvankelijk op dat Cambuur daar het best op anticipeerde. Spits Barto, die zijn 200ste duel in het betaald voetbal speelde en in het verleden vaak een plaaggeest voor MVV bleek, miste echter al snel een opgelegde schietkans. MVV was in de openingsfase slordig, maar herstelde zich relatief snel.

Miraculeus
De Maastrichtenaren stichtten met schepe counters gevaar en leken dan ook op 0-1 te komen. Twee MVV-ers liepen elkaar echter voor een leeg doel in de weg, waarna spits Atilla Yilidirim een teenlengte tekort kwam en Cambuur-verdediger Van Wermeskerken de bal op miraculeuze wijze van de lijn kon halen. Ondanks het goede spel mocht MVV niet klagen dat het halverwege 0-0 stond: Barto raakte immers de paal naast de gepasseerde Michael Verrips.

Foto: Publiciteitvisie

45 meter
Na de pauze werd de ploeg van Ron Elsen dominanter. Cambuur-goalie Cummins moest al snel ingrijpen toen Alessandro Ciranni voor zijn neus opdook en werd eveneens van grote afstand onder vuur genomen. Christophe Janssens probeerde het, al dan niet bewust, van maar liefst 45 meter afstand en zag dat de keeper zijn inzet maar nét uit de kruising kon tikken, om zo te voorkomen dat de MVV-back voor het doelpunt van het jaar tekende.

Houben en Mmaee
De Maastrichtenaren zouden het duel uiteindelijk toch naar zich toe trekken. Tien minuten voor tijd haalde invaller Tuur Houben de achterlijn, om vervolgens uit een zo goed als onmogelijke hoek binnen te schuiven: 0-1. De MVV-aanhang zou met een nóg beter gevoel carnaval induiken; in de 89ste minuut maakte Samy Mmaee aan alle onzekerheid een eind door de 0-2 binnen te werken. Het is voor de Maastrichtenaren de eerste overwinning sinds 15 december.

Door de zege stijgt MVV van de vijftiende naar de veertiende plek in de ranglijst.

Foto: Publiciteitvisie
Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen