Overslaan en naar de inhoud gaan

Invaller Seuntjens redt punt voor VVV in slotminuten

Geplaatst opzaterdag 9 december 2017 - 20:17

In een ijskoud Heerenveen heeft VVV-Venlo in de slotfase een punt uit het vuur weten te slepen. Ralf Seuntjens was aan Venlose zijde de gevierde man: 2-2.

De ploeg van Maurice Steijn heeft dit seizoen een patent op late ontsnappingen en herhaalde in Friesland dat kunstje.

Thy
VVV begon voortvarend aan de wedstrijd en ging efficiënt te werk, want het eerste schot op doel leverde na tien minuten voetbal de 0-1 op. Lennart Thy was het eindstation van een vlotte counter en nadat hij zijn persoonlijke tegenstander had uitgekapt, schoot hij via een ander Heerenveen-been binnen. Het was pas de eerste Eredivisie-treffer voor de Duitse spits.

Gelijke hoogte
Het in de afgelopen weken kwakkelende Heerenveen richtte zich echter op en kwam via een kopbal van Dumfries op gelijke hoogte. Dat was voor de thuisploeg ook het signaal om door te drukken. Zo moest Lars Unnerstall met voeten en handen redden op inzetten van Henk Veerman en voorkwam de keeper eveneens dat een voorzet rechtstreeks het doel in draaide. Ook mocht VVV niet klagen dat een kopbal van opnieuw Veerman boven de lat verdween, waardoor het halverwege 1-1 stond.

Onder vuur
Ne de pauze had Veerman het vizier dan tóch op scherp staan en tekende hij, met een schot uit de draai, al snel voor de 2-1. VVV kreeg zo een flinke tik te verwerken en dat kwam het spel van de Venlonaren niet ten goede. Vrijwel iedere Heerenveen-aanvaller mocht het VVV-doel onder vuur nemen, maar Thorsby's schot ging rakelings over de kruising en Kobayashi stuitte tweemaal op goalie Unnerstall.

Invaller
Met Ralf Seuntjens als invaller voor verdediger Jerold Promes koos Maurice Steijn in het slotkwartier vol voor de aanval, en die aanpak bleek succesvol. Torino Hunte en Thy vonden nog keeper Warner Hahn op hun weg, maar in de 86ste minuut tekende Seuntjens met een slimme voetbeweging alsnog voor de 2-2. VVV, dat inmiddels acht wedstrijden op rij niet heeft weten te winnen, blijft door de puntendeling voorlopig twaalfde op de ranglijst.

Lees ook: Ralf Seuntjens over late treffer: meer geluk dan wijsheid

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen