Overslaan en naar de inhoud gaan

Invaller Karjalainen bezorgt Fortuna drie punten

Geplaatst opzaterdag 30 november 2019 - 21:48

Fortuna Sittard heeft aan de wedstrijd tegen FC Groningen drie punten overgehouden.

Invaller Rasmus Karjalainen schoot de bal twaalf minuten voor tijd in het Groningse doel en werd met zijn eerste doelpunt in Sittardse dienst matchwinnaar.

Een minuut stilte
Voordat de wedstrijd in Sittard werd afgetrapt stonden spelers en het publiek stil bij het overlijden van Pim Verbeek, die 120 wedstrijden bij Fortuna Sittard op de bank zat en de Sittardse ploeg naar de eredivisie loodste.

Kansen
Fortuna kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans toen Clint Essers Vitalie Damascan lanceerde. Doelman Sergio Padt was echter een sta-in-de-weg. Daarna nam Groningen het initiatief, maar aanvallen van de tegenstander strandden in de verdediging van Fortuna Sittard.

Vuurwerk
Na een kwartier spelen legde scheidsrechter Martens het spel stil omdat Groningen supporters vuurwerk hadden afgestoken en het veld in dichte rookwolken gehuld was. Een paar minuten later werd de wedstrijd hervat.

Foto: Beeldbank Limburg

Van vuurwerk op het veld was geen sprake, al zette FC Groningen de Fortunezen onder druk. Halverwege de eerste helft kreeg Fortuna een vrije trap. Felix Passlack schoot de bal van een meter of 40 op het Groningse doel, waarna Branislav Ninaj het leer in de handen van doelman Padt trapte.

Foto: Beeldbank Limburg

Meer balbezit
Fortuna Sittard kreeg meer balbezit en probeerde FC Groningen vast te zetten. Passlack kreeg na een voorzet van Mark Diemers de bal voor zijn voeten, maar wachtte te lang om het de Groningse goalie lastig te maken. Zijn schot belandde in handen van Padt.

Gevaarlijk
Fortuna bleef aanvallen, maar ook Groningen was bij tijd en wijle gevaarlijk voor het Sittardse doel. Toch kwam aan het einde van de eerste helft het meeste gevaar van de Fortunezen, waar Damascan doelman Padt met een te zacht schot probeerde te passeren.

Redding Koselev
Na een doelpuntloze eerste helft kreeg FC Groningen vijf minuten na de hervatting de kans via Mo El Hankouri de score te openen, maar Alexei Koselev redde door de bal weg te tikken. De twee teams probeerden het daarna vooral met lange ballen, maar die leverden niets op.

Alle zeilen bijzetten
De noorderlingen speelden in de tweede helft aanmerkelijk beter dan voor rust en hadden veel balbezit. Halverwege de tweede helft moest Koselev alle zeilen bijzetten om een schot van Hrustic onschadelijk te maken.

Foto: Beeldbank Limburg

Eerste treffer voor Fin
Met twee verse spitsen ging Fortuna Sittard de slotfase en dat leverde 12 minuten voor tijd een doelpunt op. Nadat Diemers zijn schot door Padt gekeerd zag, schoot invaller Rasmus Karjalainen de bal in de rebound in de Groningse touwen: 1-0. Het was de eerste treffer voor de Fin in Sittardse dienst.

Sterke thuisreeks
De zege op Groningen betekent de vijfde thuiszege op rij voor de ploeg van Sjors Ultee. De Sittardenaren klimmen dankzij de overwinning naar de dertiende plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen