Overslaan en naar de inhoud gaan

Invaller Karjalainen bezorgt Fortuna drie punten

Geplaatst opzaterdag 30 november 2019 - 21:48

Fortuna Sittard heeft aan de wedstrijd tegen FC Groningen drie punten overgehouden.

Invaller Rasmus Karjalainen schoot de bal twaalf minuten voor tijd in het Groningse doel en werd met zijn eerste doelpunt in Sittardse dienst matchwinnaar.

Een minuut stilte
Voordat de wedstrijd in Sittard werd afgetrapt stonden spelers en het publiek stil bij het overlijden van Pim Verbeek, die 120 wedstrijden bij Fortuna Sittard op de bank zat en de Sittardse ploeg naar de eredivisie loodste.

Kansen
Fortuna kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans toen Clint Essers Vitalie Damascan lanceerde. Doelman Sergio Padt was echter een sta-in-de-weg. Daarna nam Groningen het initiatief, maar aanvallen van de tegenstander strandden in de verdediging van Fortuna Sittard.

Vuurwerk
Na een kwartier spelen legde scheidsrechter Martens het spel stil omdat Groningen supporters vuurwerk hadden afgestoken en het veld in dichte rookwolken gehuld was. Een paar minuten later werd de wedstrijd hervat.

Vuurwerk Fortuna Sittard - FC Groningen (30 nov 2019)
Foto: Beeldbank Limburg

Van vuurwerk op het veld was geen sprake, al zette FC Groningen de Fortunezen onder druk. Halverwege de eerste helft kreeg Fortuna een vrije trap. Felix Passlack schoot de bal van een meter of 40 op het Groningse doel, waarna Branislav Ninaj het leer in de handen van doelman Padt trapte.

Fortuna Sittard -FC Groningen (30 nov 2019)
Foto: Beeldbank Limburg

Meer balbezit
Fortuna Sittard kreeg meer balbezit en probeerde FC Groningen vast te zetten. Passlack kreeg na een voorzet van Mark Diemers de bal voor zijn voeten, maar wachtte te lang om het de Groningse goalie lastig te maken. Zijn schot belandde in handen van Padt.

Gevaarlijk
Fortuna bleef aanvallen, maar ook Groningen was bij tijd en wijle gevaarlijk voor het Sittardse doel. Toch kwam aan het einde van de eerste helft het meeste gevaar van de Fortunezen, waar Damascan doelman Padt met een te zacht schot probeerde te passeren.

Redding Koselev
Na een doelpuntloze eerste helft kreeg FC Groningen vijf minuten na de hervatting de kans via Mo El Hankouri de score te openen, maar Alexei Koselev redde door de bal weg te tikken. De twee teams probeerden het daarna vooral met lange ballen, maar die leverden niets op.

Alle zeilen bijzetten
De noorderlingen speelden in de tweede helft aanmerkelijk beter dan voor rust en hadden veel balbezit. Halverwege de tweede helft moest Koselev alle zeilen bijzetten om een schot van Hrustic onschadelijk te maken.

Fortuna Sittard - FC Groningen (30 nov 2019)
Foto: Beeldbank Limburg

Eerste treffer voor Fin
Met twee verse spitsen ging Fortuna Sittard de slotfase en dat leverde 12 minuten voor tijd een doelpunt op. Nadat Diemers zijn schot door Padt gekeerd zag, schoot invaller Rasmus Karjalainen de bal in de rebound in de Groningse touwen: 1-0. Het was de eerste treffer voor de Fin in Sittardse dienst.

Sterke thuisreeks
De zege op Groningen betekent de vijfde thuiszege op rij voor de ploeg van Sjors Ultee. De Sittardenaren klimmen dankzij de overwinning naar de dertiende plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen