Overslaan en naar de inhoud gaan

Invallen in Venlo voor illegale afvalexport

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 18:56

Een Venlonaar wordt verdacht van de illegale export van zo'n twaalf miljoen kilo afval naar Afrika en Azië.

Bij invallen in twee woningen en een bedrijf in die plaats zijn dinsdag de administratie en tienduizenden euro's aan contanten in beslag genomen, meldt de Inspectie Leefomgeving en Tranport ILT.

Horloges
Ook heeft de politie dure horloges en andere waardevolle spullen meegenomen.
De zaak kwam aan het rollen door een tip bij de Inspectie, dat met haar eigen Inlichtingen- en Opsporingsdienst de zaak is gaan onderzoeken onder leiding van het Functioneel Parket.

Witwassen
De man heeft volgens de inspectie nog nooit een vergunning aangevraagd voor de export van afval. Hij wordt er daarnaast ook van verdacht het geld dat hij met de illegale afvaldeals heeft verdiend, heeft witgewassen.

Pvc
Bij het illegaal uitgevoerde afval zou ook de kunststof pvc hebben gezeten. Als dat ongecontroleerd wordt verbrand ontstaan er giftige gassen, reden waarom de export van dat afval naar veel landen is verboden.

Achteloos
Het probleem van de export van vuilnis naar met name ontwikkelingslanden is dat er daar geen toezicht is op de verwerking. Waar bepaalde stoffen hier volgens bepaalde regels moeten worden opgeruimd, wordt afval in zulke landen vaak achteloos gedumpt of verbrand.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen