Overslaan en naar de inhoud gaan

Invallen in Venlo voor illegale afvalexport

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 18:56

Een Venlonaar wordt verdacht van de illegale export van zo'n twaalf miljoen kilo afval naar Afrika en Azië.

Bij invallen in twee woningen en een bedrijf in die plaats zijn dinsdag de administratie en tienduizenden euro's aan contanten in beslag genomen, meldt de Inspectie Leefomgeving en Tranport ILT.

Horloges
Ook heeft de politie dure horloges en andere waardevolle spullen meegenomen.
De zaak kwam aan het rollen door een tip bij de Inspectie, dat met haar eigen Inlichtingen- en Opsporingsdienst de zaak is gaan onderzoeken onder leiding van het Functioneel Parket.

Witwassen
De man heeft volgens de inspectie nog nooit een vergunning aangevraagd voor de export van afval. Hij wordt er daarnaast ook van verdacht het geld dat hij met de illegale afvaldeals heeft verdiend, heeft witgewassen.

Pvc
Bij het illegaal uitgevoerde afval zou ook de kunststof pvc hebben gezeten. Als dat ongecontroleerd wordt verbrand ontstaan er giftige gassen, reden waarom de export van dat afval naar veel landen is verboden.

Achteloos
Het probleem van de export van vuilnis naar met name ontwikkelingslanden is dat er daar geen toezicht is op de verwerking. Waar bepaalde stoffen hier volgens bepaalde regels moeten worden opgeruimd, wordt afval in zulke landen vaak achteloos gedumpt of verbrand.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen