Overslaan en naar de inhoud gaan

Invallen in Venlo voor illegale afvalexport

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 18:56

Een Venlonaar wordt verdacht van de illegale export van zo'n twaalf miljoen kilo afval naar Afrika en Azië.

Bij invallen in twee woningen en een bedrijf in die plaats zijn dinsdag de administratie en tienduizenden euro's aan contanten in beslag genomen, meldt de Inspectie Leefomgeving en Tranport ILT.

Horloges
Ook heeft de politie dure horloges en andere waardevolle spullen meegenomen.
De zaak kwam aan het rollen door een tip bij de Inspectie, dat met haar eigen Inlichtingen- en Opsporingsdienst de zaak is gaan onderzoeken onder leiding van het Functioneel Parket.

Witwassen
De man heeft volgens de inspectie nog nooit een vergunning aangevraagd voor de export van afval. Hij wordt er daarnaast ook van verdacht het geld dat hij met de illegale afvaldeals heeft verdiend, heeft witgewassen.

Pvc
Bij het illegaal uitgevoerde afval zou ook de kunststof pvc hebben gezeten. Als dat ongecontroleerd wordt verbrand ontstaan er giftige gassen, reden waarom de export van dat afval naar veel landen is verboden.

Achteloos
Het probleem van de export van vuilnis naar met name ontwikkelingslanden is dat er daar geen toezicht is op de verwerking. Waar bepaalde stoffen hier volgens bepaalde regels moeten worden opgeruimd, wordt afval in zulke landen vaak achteloos gedumpt of verbrand.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen