Overslaan en naar de inhoud gaan

Invalbeurt Venlose zanger bij Metropole Orkest succesvol

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 15:31

De Venlose muzikant Baer Traa is tevreden met zijn invalbeurt bij het Metropole Orkest.

De 29-jarige muzikant stond woensdagavond op de bühne van de Maaspoort in zijn geboorteplaats.

Amper voorbereiding
Hij moest bijna zonder enige voorbereiding het podium op met bekende Nederlandse artiesten en het 50-koppige orkest. Anderhalve week geleden kreeg Baer Traa te horen dat hij negen nummers van Ramses Shaffy onder de knie moest krijgen voor theatershow Ramses Leeft! Tijd om te repeteren was er niet meer.

Lees ook: Venlose artiest brengt muzikale ode aan Ramses Shaffy

Soundcheck
Een half uurtje is er voor Baer Traa ingeruimd om te oefenen met het Metropole Orkest. Tijdens de soundcheck van dertig minuten op de dag van het optreden is er geen tijd voor fouten. De liedjes van Ramses Shaffy worden snel doorgenomen. Met een aantal aanwijzingen van dirigent Maurice Luttikhuis van het Metropole Orkest moet Baer Traa het doen. "Het is een droom om met dit orkest op de planken te staan. Maar ik had het liever eerder geweten."

Video: L1

Invalbeurt
De muziekshow Ramses Leeft! is een succes in theaters door het hele land. Het Metropole Orkest treedt op met een aantal bekende Nederlandse artiesten zoals Maarten Heijmans, Jenny Arean, Janne Schraa, Jeangu Maccrooy, Thijs van Leer en Lucas Hamming. De laatst genoemde moet verstek laten gaan tijdens het optreden in Venlo. Professioneel muzikant Baer Traa, woonachtig in Rotterdam, wordt op het laatste moment ingevlogen. Hij krijgt de vuurdoop in zijn thuisstad tijdens het laatste optreden van de Ramses Leeft! tournee.

Moedige jongen
"Wat een moedige jongen", zegt de ervaren zangeres Jenny Arean. Zij is naar eigen weten nog nooit zonder repeteren op het podium gestapt. Arean is onder de indruk van Baer Traa en houdt hem tijdens de soundcheck nauwlettend in de gaten. "Hij heeft zich fantastisch voorbereid. Het valt niet mee om voor het eerst te zingen met dit orkest. Wat is hij goed."

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen