Overslaan en naar de inhoud gaan

Invalbeurt Venlose zanger bij Metropole Orkest succesvol

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 15:31

De Venlose muzikant Baer Traa is tevreden met zijn invalbeurt bij het Metropole Orkest.

De 29-jarige muzikant stond woensdagavond op de bühne van de Maaspoort in zijn geboorteplaats.

Amper voorbereiding
Hij moest bijna zonder enige voorbereiding het podium op met bekende Nederlandse artiesten en het 50-koppige orkest. Anderhalve week geleden kreeg Baer Traa te horen dat hij negen nummers van Ramses Shaffy onder de knie moest krijgen voor theatershow Ramses Leeft! Tijd om te repeteren was er niet meer.

Lees ook: Venlose artiest brengt muzikale ode aan Ramses Shaffy

Soundcheck
Een half uurtje is er voor Baer Traa ingeruimd om te oefenen met het Metropole Orkest. Tijdens de soundcheck van dertig minuten op de dag van het optreden is er geen tijd voor fouten. De liedjes van Ramses Shaffy worden snel doorgenomen. Met een aantal aanwijzingen van dirigent Maurice Luttikhuis van het Metropole Orkest moet Baer Traa het doen. "Het is een droom om met dit orkest op de planken te staan. Maar ik had het liever eerder geweten."

Video: L1

Invalbeurt
De muziekshow Ramses Leeft! is een succes in theaters door het hele land. Het Metropole Orkest treedt op met een aantal bekende Nederlandse artiesten zoals Maarten Heijmans, Jenny Arean, Janne Schraa, Jeangu Maccrooy, Thijs van Leer en Lucas Hamming. De laatst genoemde moet verstek laten gaan tijdens het optreden in Venlo. Professioneel muzikant Baer Traa, woonachtig in Rotterdam, wordt op het laatste moment ingevlogen. Hij krijgt de vuurdoop in zijn thuisstad tijdens het laatste optreden van de Ramses Leeft! tournee.

Moedige jongen
"Wat een moedige jongen", zegt de ervaren zangeres Jenny Arean. Zij is naar eigen weten nog nooit zonder repeteren op het podium gestapt. Arean is onder de indruk van Baer Traa en houdt hem tijdens de soundcheck nauwlettend in de gaten. "Hij heeft zich fantastisch voorbereid. Het valt niet mee om voor het eerst te zingen met dit orkest. Wat is hij goed."

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen