Overslaan en naar de inhoud gaan

Invalbeurt Venlose zanger bij Metropole Orkest succesvol

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 15:31

De Venlose muzikant Baer Traa is tevreden met zijn invalbeurt bij het Metropole Orkest.

De 29-jarige muzikant stond woensdagavond op de bühne van de Maaspoort in zijn geboorteplaats.

Amper voorbereiding
Hij moest bijna zonder enige voorbereiding het podium op met bekende Nederlandse artiesten en het 50-koppige orkest. Anderhalve week geleden kreeg Baer Traa te horen dat hij negen nummers van Ramses Shaffy onder de knie moest krijgen voor theatershow Ramses Leeft! Tijd om te repeteren was er niet meer.

Lees ook: Venlose artiest brengt muzikale ode aan Ramses Shaffy

Soundcheck
Een half uurtje is er voor Baer Traa ingeruimd om te oefenen met het Metropole Orkest. Tijdens de soundcheck van dertig minuten op de dag van het optreden is er geen tijd voor fouten. De liedjes van Ramses Shaffy worden snel doorgenomen. Met een aantal aanwijzingen van dirigent Maurice Luttikhuis van het Metropole Orkest moet Baer Traa het doen. "Het is een droom om met dit orkest op de planken te staan. Maar ik had het liever eerder geweten."

Video: L1

Invalbeurt
De muziekshow Ramses Leeft! is een succes in theaters door het hele land. Het Metropole Orkest treedt op met een aantal bekende Nederlandse artiesten zoals Maarten Heijmans, Jenny Arean, Janne Schraa, Jeangu Maccrooy, Thijs van Leer en Lucas Hamming. De laatst genoemde moet verstek laten gaan tijdens het optreden in Venlo. Professioneel muzikant Baer Traa, woonachtig in Rotterdam, wordt op het laatste moment ingevlogen. Hij krijgt de vuurdoop in zijn thuisstad tijdens het laatste optreden van de Ramses Leeft! tournee.

Moedige jongen
"Wat een moedige jongen", zegt de ervaren zangeres Jenny Arean. Zij is naar eigen weten nog nooit zonder repeteren op het podium gestapt. Arean is onder de indruk van Baer Traa en houdt hem tijdens de soundcheck nauwlettend in de gaten. "Hij heeft zich fantastisch voorbereid. Het valt niet mee om voor het eerst te zingen met dit orkest. Wat is hij goed."

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen