Overslaan en naar de inhoud gaan

Invalbeurt Venlose zanger bij Metropole Orkest succesvol

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 15:31

De Venlose muzikant Baer Traa is tevreden met zijn invalbeurt bij het Metropole Orkest.

De 29-jarige muzikant stond woensdagavond op de bühne van de Maaspoort in zijn geboorteplaats.

Amper voorbereiding
Hij moest bijna zonder enige voorbereiding het podium op met bekende Nederlandse artiesten en het 50-koppige orkest. Anderhalve week geleden kreeg Baer Traa te horen dat hij negen nummers van Ramses Shaffy onder de knie moest krijgen voor theatershow Ramses Leeft! Tijd om te repeteren was er niet meer.

Lees ook: Venlose artiest brengt muzikale ode aan Ramses Shaffy

Soundcheck
Een half uurtje is er voor Baer Traa ingeruimd om te oefenen met het Metropole Orkest. Tijdens de soundcheck van dertig minuten op de dag van het optreden is er geen tijd voor fouten. De liedjes van Ramses Shaffy worden snel doorgenomen. Met een aantal aanwijzingen van dirigent Maurice Luttikhuis van het Metropole Orkest moet Baer Traa het doen. "Het is een droom om met dit orkest op de planken te staan. Maar ik had het liever eerder geweten."

Video: L1

Invalbeurt
De muziekshow Ramses Leeft! is een succes in theaters door het hele land. Het Metropole Orkest treedt op met een aantal bekende Nederlandse artiesten zoals Maarten Heijmans, Jenny Arean, Janne Schraa, Jeangu Maccrooy, Thijs van Leer en Lucas Hamming. De laatst genoemde moet verstek laten gaan tijdens het optreden in Venlo. Professioneel muzikant Baer Traa, woonachtig in Rotterdam, wordt op het laatste moment ingevlogen. Hij krijgt de vuurdoop in zijn thuisstad tijdens het laatste optreden van de Ramses Leeft! tournee.

Moedige jongen
"Wat een moedige jongen", zegt de ervaren zangeres Jenny Arean. Zij is naar eigen weten nog nooit zonder repeteren op het podium gestapt. Arean is onder de indruk van Baer Traa en houdt hem tijdens de soundcheck nauwlettend in de gaten. "Hij heeft zich fantastisch voorbereid. Het valt niet mee om voor het eerst te zingen met dit orkest. Wat is hij goed."

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen