Overslaan en naar de inhoud gaan

Inval vanwege onderzoek naar 'geldstromen in cryptowereld'

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 7:32

De inval van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) bij de Heerlense zakenman Christian Petermann had te maken met onderzoek naar 'substantiële geldstromen uit de cryptowereld'.

Volgens De Limburger verdenkt de FIOD de Heerlense ondernemer van belastingfraude en valsheid in geschrifte.

Uitleggen
Petermann zegt tegen de krant dat hij nog in gesprek was met de Belastingdienst over het geld. Door drukte en reizen was hij er echter nog niet aan toe gekomen om een toelichting te geven.

Lees ook: FIOD valt binnen bij Heerlense zakenman Christian Petermann

Airsoftwapens
Bij de inval werden ruim 130 airsoftwapens in beslag genomen, omdat deze volgens de politie niet goed waren opgeslagen. Petermann organiseert airsoft-weekenden en heeft zodoende dit materiaal in huis.

Misverstand
In de krant vertelt de Heerlenaar dat de inbeslagname van de wapens berust op een misverstand. Hij had ze namelijk wel degelijk in afgesloten ruimtes opgeslagen. De ruimtes waren op het moment dat de politie arriveerde echter open, vanwege de doorzoeking van de FIOD.

Petermann eist 70.000 euro schadevergoeding van het Openbaar Ministerie (OM) vanwege inkomstenderving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen