Overslaan en naar de inhoud gaan

Inval in Heerlen bij onderzoek naar fraude taalscholen

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 6:43

In een onderzoek naar fraude bij drie taalscholen is de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag binnengevallen in een pand in Heerlen om bewijs te zoeken.

Ook zijn er invallen gedaan in Rotterdam, Breda, Barendrecht en Halderberge, zo meldt de Volkskrant.

Beslag
Daarbij is behalve de administratie van de drie taalscholen ook voor tienduizenden euro's aan contant geld en waardebonnen in beslag genomen. Zes mannen en één vrouw worden verdacht van de fraude, al zijn die nog niet aangehouden. Verdere details meldt de Inspectie SZW volgens de krant niet.

Miljoenenfraude
De taalscholen zouden valse facturen indienen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, die per inburgeringsstudent een lening van maximaal 10.000 euro verstrekt. Die lening wordt kwijtgescholden als de student ondanks voldoende gevolgde lessen niet slaagt. Volgens De Volkskrant wordt er door verschillende taalscholen op die manier voor miljoenen euro's fraude gepleegd.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen