Overslaan en naar de inhoud gaan

Inval in Heerlen bij onderzoek naar fraude taalscholen

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 6:43

In een onderzoek naar fraude bij drie taalscholen is de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag binnengevallen in een pand in Heerlen om bewijs te zoeken.

Ook zijn er invallen gedaan in Rotterdam, Breda, Barendrecht en Halderberge, zo meldt de Volkskrant.

Beslag
Daarbij is behalve de administratie van de drie taalscholen ook voor tienduizenden euro's aan contant geld en waardebonnen in beslag genomen. Zes mannen en één vrouw worden verdacht van de fraude, al zijn die nog niet aangehouden. Verdere details meldt de Inspectie SZW volgens de krant niet.

Miljoenenfraude
De taalscholen zouden valse facturen indienen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, die per inburgeringsstudent een lening van maximaal 10.000 euro verstrekt. Die lening wordt kwijtgescholden als de student ondanks voldoende gevolgde lessen niet slaagt. Volgens De Volkskrant wordt er door verschillende taalscholen op die manier voor miljoenen euro's fraude gepleegd.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen