Overslaan en naar de inhoud gaan

Intertoys doet vestiging Roermond van de hand

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 23:01

De Intertoys XXL-winkel in het Roermondse Retailpark wordt een Toychamp.

De winkel hoort bij de zeven grote Intertoysvestigingen die door de nieuwe eigenaar van de keten van de hand wordt gedaan.

Strategie
De zogeheten XXL-speelgoedwinkels aan de rand van stedelijke gebieden pasten volgens Intertoys niet in de strategie die het bedrijf onder de nieuwe Portugese eigenaar Green Swan voor ogen heeft. De voormalige Toys'R'Us-winkels van meer dan duizend vierkante meter zijn te groot. Bovendien wil Green Swan vooral inzetten op zaken in de stad.

Voorlopig dicht
Toychamp heeft al zeventien winkels in Nederland, voornamelijk buiten de Randstad. De overname wordt in twee stappen voltooid. Zaterdag gaan behalve Roermond ook de winkels in Breda, Hoofddorp, Middelburg, Rotterdam en Utrecht al over. De zaak in Almere volgt nog. De winkels blijven voorlopig gesloten om zo snel mogelijk omgebouwd te worden naar het Toychamp-concept.

Failliet
Intertoys ging begin dit jaar failliet. De keten was toen pas veertien maanden in handen van de Britse investeerder Alteri, die het Nederlandse speelgoedbedrijf had overgenomen van winkelbedrijf Blokker. Na het faillissement kocht de Portugese investeerder Green Swan de speelgoedwinkelketen.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen