Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Internetgokken legaal: Janshen-Hahnraths wil goksite starten

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 17:13

Gokhallen-exploitant Janshen-Hahnraths staat te trappelen om een eerste goksite in de lucht te brengen.

Dat zegt de Kerkraadse exploitant van gokhallen naar aanleiding van het vrijgeven van het internetgokken in Nederland.

Verboden
De Eerste Kamer stemde maandag in met het legaliseren van onlinegokken. Dat was tot nu toe verboden in ons land.

Snel beginnen
De politiek heeft ruim 18 jaar gesproken over het legaal maken van het gokken via internet. Nu de wet is aangenomen, wil Janshen-Hahnraths, bekend van de Fair Play Centers, zo snel mogelijk beginnen. De sites zijn al zo goed als klaar. Toch zal het volgens directeur Jan Schiffelers nog een jaar of twee duren alvorens de eerste site van het bedrijf daadwerkelijk in de lucht is. "We gaan meteen aan de slag met een vergunningaanvraag", zegt hij. "Maar voordat die vergunning rond is, is het midden 2020."

Illegale sites
De branche dringt al jaren aan op legalisering van internetgokken. Veel mensen die een gokje willen wagen op internet gaan nu naar illegale buitenlandse sites. Dat is een doorn in het oog van de amusementsindustrie. Met het legaliseren en reguleren van het onlinegokken in Nederland moet daar een einde aan komen. "De minister wil dat 80 procent van de spelers dat via legale sites doet", vertelt Jan Schiffelers, directeur van Janshen-Hahnraths. Volgens hem besluiten illegale operators om voor de .com extensie te gaan. Daarom roept Schiffelers de politiek op om te zorgen voor een lagere belastingdruk. "Je zult zien dat de kanalisatie dan toeneemt."

Verdeeldheid
Het duurde jaren voordat dit allemaal geregeld was. Dat had vooral met de verdeeldheid in de politiek te maken. In 2016 ging de Tweede Kamer pas akkoord met de plannen. Maandag dus ook de Eerste Kamer.

Gokverslaving
Het wordt nu mogelijk duidelijke regels op te stellen voor goksites en deze regels te handhaven, zo redeneert het kabinet. Ook kunnen aanbieders bijvoorbeeld worden verplicht geld te storten in een fonds dat gokverslaving moet tegengaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen