Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Internetgokken legaal: Janshen-Hahnraths wil goksite starten

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 17:13

Gokhallen-exploitant Janshen-Hahnraths staat te trappelen om een eerste goksite in de lucht te brengen.

Dat zegt de Kerkraadse exploitant van gokhallen naar aanleiding van het vrijgeven van het internetgokken in Nederland.

Verboden
De Eerste Kamer stemde maandag in met het legaliseren van onlinegokken. Dat was tot nu toe verboden in ons land.

Snel beginnen
De politiek heeft ruim 18 jaar gesproken over het legaal maken van het gokken via internet. Nu de wet is aangenomen, wil Janshen-Hahnraths, bekend van de Fair Play Centers, zo snel mogelijk beginnen. De sites zijn al zo goed als klaar. Toch zal het volgens directeur Jan Schiffelers nog een jaar of twee duren alvorens de eerste site van het bedrijf daadwerkelijk in de lucht is. "We gaan meteen aan de slag met een vergunningaanvraag", zegt hij. "Maar voordat die vergunning rond is, is het midden 2020."

Illegale sites
De branche dringt al jaren aan op legalisering van internetgokken. Veel mensen die een gokje willen wagen op internet gaan nu naar illegale buitenlandse sites. Dat is een doorn in het oog van de amusementsindustrie. Met het legaliseren en reguleren van het onlinegokken in Nederland moet daar een einde aan komen. "De minister wil dat 80 procent van de spelers dat via legale sites doet", vertelt Jan Schiffelers, directeur van Janshen-Hahnraths. Volgens hem besluiten illegale operators om voor de .com extensie te gaan. Daarom roept Schiffelers de politiek op om te zorgen voor een lagere belastingdruk. "Je zult zien dat de kanalisatie dan toeneemt."

Verdeeldheid
Het duurde jaren voordat dit allemaal geregeld was. Dat had vooral met de verdeeldheid in de politiek te maken. In 2016 ging de Tweede Kamer pas akkoord met de plannen. Maandag dus ook de Eerste Kamer.

Gokverslaving
Het wordt nu mogelijk duidelijke regels op te stellen voor goksites en deze regels te handhaven, zo redeneert het kabinet. Ook kunnen aanbieders bijvoorbeeld worden verplicht geld te storten in een fonds dat gokverslaving moet tegengaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen