Overslaan en naar de inhoud gaan

Internetgokken legaal: Janshen-Hahnraths wil goksite starten

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 17:13

Gokhallen-exploitant Janshen-Hahnraths staat te trappelen om een eerste goksite in de lucht te brengen.

Dat zegt de Kerkraadse exploitant van gokhallen naar aanleiding van het vrijgeven van het internetgokken in Nederland.

Verboden
De Eerste Kamer stemde maandag in met het legaliseren van onlinegokken. Dat was tot nu toe verboden in ons land.

Snel beginnen
De politiek heeft ruim 18 jaar gesproken over het legaal maken van het gokken via internet. Nu de wet is aangenomen, wil Janshen-Hahnraths, bekend van de Fair Play Centers, zo snel mogelijk beginnen. De sites zijn al zo goed als klaar. Toch zal het volgens directeur Jan Schiffelers nog een jaar of twee duren alvorens de eerste site van het bedrijf daadwerkelijk in de lucht is. "We gaan meteen aan de slag met een vergunningaanvraag", zegt hij. "Maar voordat die vergunning rond is, is het midden 2020."

Illegale sites
De branche dringt al jaren aan op legalisering van internetgokken. Veel mensen die een gokje willen wagen op internet gaan nu naar illegale buitenlandse sites. Dat is een doorn in het oog van de amusementsindustrie. Met het legaliseren en reguleren van het onlinegokken in Nederland moet daar een einde aan komen. "De minister wil dat 80 procent van de spelers dat via legale sites doet", vertelt Jan Schiffelers, directeur van Janshen-Hahnraths. Volgens hem besluiten illegale operators om voor de .com extensie te gaan. Daarom roept Schiffelers de politiek op om te zorgen voor een lagere belastingdruk. "Je zult zien dat de kanalisatie dan toeneemt."

Verdeeldheid
Het duurde jaren voordat dit allemaal geregeld was. Dat had vooral met de verdeeldheid in de politiek te maken. In 2016 ging de Tweede Kamer pas akkoord met de plannen. Maandag dus ook de Eerste Kamer.

Gokverslaving
Het wordt nu mogelijk duidelijke regels op te stellen voor goksites en deze regels te handhaven, zo redeneert het kabinet. Ook kunnen aanbieders bijvoorbeeld worden verplicht geld te storten in een fonds dat gokverslaving moet tegengaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen