Overslaan en naar de inhoud gaan

Interne oorlog PvdA Weert snel de kop ingedrukt

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 22:40

De onenigheid binnen de Partij van de Arbeid in Weert is weer opgelost. Er was ruzie ontstaan binnen de partij over de enige zetel die het had gehaald tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Weert.

De nummer drie op de lijst van de PvdA in Weert, Fanida Kadra, kreeg 254 voorkeurstemmen. Dat is voldoende om op eigen kracht in de raad te komen. Het zijn ook 35 zetels meer dan lijsttrekker Ad van Mierlo.

Lees ook: Onenigheid binnen PvdA Weert over zetel

Lucht geklaard
Kadra wilde de zetel daarom ook claimen. De lijsttrekker zei eerder dat hij zich daar niet bij neer zou leggen. Hij zou zelfs stoppen als actief lid binnen de PvdA. Na een overleg met de PvdA-afdeling in Weert is de lucht echter geklaard. "We hebben elkaar goed aangekeken en alles goed uitgesproken. Meeste stemmen gelden, dus zo zijn we uit elkaar gegaan", vertelt Kadra.

De partij is van drie zetels gezakt naar één zetel in Weert. Voor een voorkeurszetel in die gemeente zijn 185 stemmen nodig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen