Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale Vrouwendag: Burgemeester op pad in Limburg

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 18:02

Onder begeleiding van burgemeester Manon Pelzer gingen 60 vrouwen uit de gemeente Bergen vrijdag tijdens Internationale Vrouwendag op pad in Limburg.

"Ik denk dat vrouwen wat meer zelfvertrouwen mogen hebben en eens wat meer inzien dat zonder vrouwen de wereld niet draaide", vertelt Moos, een van de vrouwen uit Bergen.

Ondervertegenwoordigd
In veel sectoren, bijvoorbeeld in de politiek en in het bedrijfsleven zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd. "En ik denk dat we er ook wel wat aan mogen doen. Dus dat we er tijdens zo’n dag als vandaag ook stil bij mogen staan."

Aan het eind van de middag bezochten de dames het Museum van de Vrouw in Echt. "Ik studeer kunstgeschiedenis. Dus musea zijn een beetje mijn dagelijkse ding, maar hier ben ik nog nooit geweest", zegt Moos.

Geschiedenis van vrouw
Het museum laat de geschiedenis van de vrouw zien. Het herinnert de zestig dames er vooral aan dat er ook in de toekomst nog stappen moeten worden gezet.
Moos: "Ik denk dat vrouwen wat meer zelfvertrouwen mogen hebben en eens wat meer inzien dat zonder vrouwen de wereld niet draaide."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen