Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale Vrouwendag: Burgemeester op pad in Limburg

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 18:02

Onder begeleiding van burgemeester Manon Pelzer gingen 60 vrouwen uit de gemeente Bergen vrijdag tijdens Internationale Vrouwendag op pad in Limburg.

"Ik denk dat vrouwen wat meer zelfvertrouwen mogen hebben en eens wat meer inzien dat zonder vrouwen de wereld niet draaide", vertelt Moos, een van de vrouwen uit Bergen.

Ondervertegenwoordigd
In veel sectoren, bijvoorbeeld in de politiek en in het bedrijfsleven zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd. "En ik denk dat we er ook wel wat aan mogen doen. Dus dat we er tijdens zo’n dag als vandaag ook stil bij mogen staan."

Aan het eind van de middag bezochten de dames het Museum van de Vrouw in Echt. "Ik studeer kunstgeschiedenis. Dus musea zijn een beetje mijn dagelijkse ding, maar hier ben ik nog nooit geweest", zegt Moos.

Geschiedenis van vrouw
Het museum laat de geschiedenis van de vrouw zien. Het herinnert de zestig dames er vooral aan dat er ook in de toekomst nog stappen moeten worden gezet.
Moos: "Ik denk dat vrouwen wat meer zelfvertrouwen mogen hebben en eens wat meer inzien dat zonder vrouwen de wereld niet draaide."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen