Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale prijs voor glutenvrij witbier uit Venray

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2015 - 15:43

De Venrayse brouwerij Mongozo heeft bij de World Beer Awards in Londen een gouden medaille gewonnen met haar glutenvrije witbier.

Het biertje met de naam Buckwheat White is niet zoals een normaal witbier gebrouwen met tarwe, maar met boekweit.

Allergisch
Daardoor is het bier glutenvrij en geschikt voor mensen met een allergie of om een andere reden graag glutenvrij eten en drinken.
Al eerder maakte de brouwerij glutenvrije pils, die eerder ook al in de prijzen viel.

Exotisch
Mongozo werd vooral bekend door bier met exositsche smaken als kokos, banaan en mango. Het brouwt zijn bieren volgens het fair-trade principe, en zag de omzet de afgelopen jaren stijgen tot ongeveer 3 miljoen euro in 2014.

Lees ook: Omzet duurzaam Venrays Mongozobier flink gestegen

Hertog Jan en Gulpener
Mongozo was overigens niet de enige Limburgse brouwerij die in de talloze categoriën van de World Beer Awards in de prijzen viel. Hertog Jan in Arcen werd maar liefst vier keer gelauwerd voor zijn Grand Prestige, Bock, Karakter en Weizener. Gulpener kreeg een prijs voor zijn Ur-Hop.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omzet duurzaam Venrays Mongozobier flink gestegen
Brouwerij Sittard brouwt speciaalbier op recept
Brouwerij in Gulpen breidt uit
Dit is de best gewaardeerde Limburgse brouwerij
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen