Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale prijs voor glutenvrij witbier uit Venray

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2015 - 15:43

De Venrayse brouwerij Mongozo heeft bij de World Beer Awards in Londen een gouden medaille gewonnen met haar glutenvrije witbier.

Het biertje met de naam Buckwheat White is niet zoals een normaal witbier gebrouwen met tarwe, maar met boekweit.

Allergisch
Daardoor is het bier glutenvrij en geschikt voor mensen met een allergie of om een andere reden graag glutenvrij eten en drinken.
Al eerder maakte de brouwerij glutenvrije pils, die eerder ook al in de prijzen viel.

Exotisch
Mongozo werd vooral bekend door bier met exositsche smaken als kokos, banaan en mango. Het brouwt zijn bieren volgens het fair-trade principe, en zag de omzet de afgelopen jaren stijgen tot ongeveer 3 miljoen euro in 2014.

Lees ook: Omzet duurzaam Venrays Mongozobier flink gestegen

Hertog Jan en Gulpener
Mongozo was overigens niet de enige Limburgse brouwerij die in de talloze categoriƫn van de World Beer Awards in de prijzen viel. Hertog Jan in Arcen werd maar liefst vier keer gelauwerd voor zijn Grand Prestige, Bock, Karakter en Weizener. Gulpener kreeg een prijs voor zijn Ur-Hop.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omzet duurzaam Venrays Mongozobier flink gestegen
Brouwerij Sittard brouwt speciaalbier op recept
Brouwerij in Gulpen breidt uit
Biologische bierbrouwerij geopend in Munstergeleen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen