Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale prijs voor chef-kok Limburgse sterrenzaak

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 16:19

Chef Edwin Soumang van sterrenrestaurant One in Roermond heeft de internationale Talent Award 2017 in de wacht gesleept.

Dat meldt Chapeau Magazine.

Internationaal congres
Soumang kreeg de prijs dinsdag tijdens het JRE-congres van de internationale restaurantorganisatie in het Zwitserse Luzern uitgereikt. De Roermondse chef was de enige Nederlandse genomineerde voor de felbegeerde Talent Award. Hij moest de concurrentie aangaan met topkoks uit Oostenrijk, België, Kroatië, Duitsland, Spanje, Slovenïe, Zwitserland en Italië.

Stijlvol en avontuurlijk
De Roermondse chef-kok runt samen met zijn vrouw Bethany DeLong restaurant One in de ECI Cultuurfabriek. Hun zaak wordt geprezen door vakgenoten. Zo wordt Soumang omschreven als 'eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk'. De Nederlandse JRE-collega's hebben hem vorig jaar uitgeroepen tot 'chef van het jaar'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sterrenkok Roermond stelt menu restaurant op rails samen
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Nieuw restaurant in ECI Cultuurfabriek
Limburg op 8 en 10 in restaurant top-10
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen