Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale prijs voor chef-kok Limburgse sterrenzaak

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 16:19

Chef Edwin Soumang van sterrenrestaurant One in Roermond heeft de internationale Talent Award 2017 in de wacht gesleept.

Dat meldt Chapeau Magazine.

Internationaal congres
Soumang kreeg de prijs dinsdag tijdens het JRE-congres van de internationale restaurantorganisatie in het Zwitserse Luzern uitgereikt. De Roermondse chef was de enige Nederlandse genomineerde voor de felbegeerde Talent Award. Hij moest de concurrentie aangaan met topkoks uit Oostenrijk, België, Kroatië, Duitsland, Spanje, Slovenïe, Zwitserland en Italië.

Stijlvol en avontuurlijk
De Roermondse chef-kok runt samen met zijn vrouw Bethany DeLong restaurant One in de ECI Cultuurfabriek. Hun zaak wordt geprezen door vakgenoten. Zo wordt Soumang omschreven als 'eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk'. De Nederlandse JRE-collega's hebben hem vorig jaar uitgeroepen tot 'chef van het jaar'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sterrenkok Roermond stelt menu restaurant op rails samen
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Nieuw restaurant in ECI Cultuurfabriek
Limburg op 8 en 10 in restaurant top-10
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen