Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale prijs voor chef-kok Limburgse sterrenzaak

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 16:19

Chef Edwin Soumang van sterrenrestaurant One in Roermond heeft de internationale Talent Award 2017 in de wacht gesleept.

Dat meldt Chapeau Magazine.

Internationaal congres
Soumang kreeg de prijs dinsdag tijdens het JRE-congres van de internationale restaurantorganisatie in het Zwitserse Luzern uitgereikt. De Roermondse chef was de enige Nederlandse genomineerde voor de felbegeerde Talent Award. Hij moest de concurrentie aangaan met topkoks uit Oostenrijk, België, Kroatië, Duitsland, Spanje, Slovenïe, Zwitserland en Italië.

Stijlvol en avontuurlijk
De Roermondse chef-kok runt samen met zijn vrouw Bethany DeLong restaurant One in de ECI Cultuurfabriek. Hun zaak wordt geprezen door vakgenoten. Zo wordt Soumang omschreven als 'eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk'. De Nederlandse JRE-collega's hebben hem vorig jaar uitgeroepen tot 'chef van het jaar'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sterrenkok Roermond stelt menu restaurant op rails samen
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Nieuw restaurant in ECI Cultuurfabriek
Limburg op 8 en 10 in restaurant top-10
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen