Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale politiecontrole op Maas: 31 bekeuringen

Geplaatst opzondag 1 juli 2018 - 15:24

Bij een internationale politiecontrole op de Maas zijn zaterdagmiddag 31 bekeuringen uitgedeeld.

Volgens de politie zijn zowel mensen op als naast het water op de bon geslingerd. In totaal werden 185 personen gecontroleerd.

Geen zwemvesten
Op het water kreeg een schipper een proces-verbaal omdat zijn ijkschaal niet in orde was. Een andere schipper had een certificaat op zak dat verlopen was. Ook hij werd getrakteerd op een bekeuring. Ook bij diverse pleziervaartuigen werden overtredingen ontdekt. Een paar pleziervaarders kregen een bekeuring omdat ze geen zwemvesten aan boord hadden.

Vissen
Aan de kade werd een aantal mensen bekeurd omdat ze hier illegaal zaten te vissen.

Controles
De controles werden uitgevoerd in het grensgebied van het Belgische Visé tot en met Itteren en Borgharen en Itteren in Maastricht. Naast de Maas werd er ook op het Albertkanaal, het Julianakanaal en enkele grindgaten gecontroleerd. Bij de actie waren niet alleen de Nederlandse politie en Belgische politie betrokken. Ook de marechaussee, Rijkswaterstaat en de Groene Brigade droegen hun steentje bij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen