Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale politieactie: zeven arrestaties in Limburg

Geplaatst opwoensdag 1 december 2021 - 16:44

Bij een Belgische en Nederlandse politieactie zijn woensdag dertien plekken doorzocht in Limburg. Zeven Limburgers zijn opgepakt.

Dat meldden de Nederlandse politie en het Belgisch parket.

Criminele organisatie
De actie richtte zich op een drugsorganisatie die in beide landen actief was. De invallen vonden woensdagochtend om 7:00 uur plaats in woningen, loodsen en een bedrijfspand in Geleen, Heerlen, Roermond, Landgraaf, Holtum, Limbricht en Weert. Ook werden er in Noord-Brabant doorzoekingen gedaan. In totaal zijn er in België en Nederland 21 mensen aangehouden.

De criminele organisatie hield zich bezig met de productie van illegale sigaretten, de teelt van cannabis en de productie van synthetische drugs.

Lees ook: Internationale actie tegen drugsbende: inval in Maastricht

Drugsnetwerk
In totaal hebben 140 mensen meegewerkt aan de operatie 'Final', zoals de Belgische politie de actie noemt. Het onderzoek loopt al sinds september 2020. In Nederland zijn is in totaal 20.000 euro cash in beslag genomen, net als een aantal dure horloges.

Maaseik
Spil van de drugsbende zou volgens de Belgische justitie een 67-jarige Nederlander zijn die in Maaseik woont. Hij zou de criminele bende hebben geleid. "Dit zou op verschillende vlakken gebeuren: materieel, mensen, intellectueel, et cetera", aldus het Belgisch parket. Volgens lokale omroep ZO-NWS zit de man vast.

Heerlen
Het onderzoek is gelinkt aan een illegale sigarettenfabriek in Heerlen. Daar werden vorige maand 23 mensen uit Oost-Europa aangehouden.

Lees ook: Miljoenen sigaretten ontdekt in illegale Heerlense fabriek

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen