Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale klopjacht naar verdachte van aanslagen

Geplaatst opdinsdag 22 maart 2016 - 22:15

Een internationale klopjacht is gaande naar één overlevende verdachte van de terroristische aanslagen in Brussel.

Van deze man is mogelijk een ongebruikte bomgordel in de vertrekhal gevonden en onschadelijk gemaakt. Een opsporingsbericht is verspreid met een beschrijving van de verdachte.

Zelfmoordenaars
De bomaanslagen in Brussel, waarbij dinsdagmorgen minstens dertig doden en bijna tweehonderd gewonden vielen, zijn vermoedelijk gepleegd door zelfmoordenaars. De terreurdaden op de luchthaven Zaventem en het metrostation Maalbeek zijn opgeëist door de radicaalislamitische organisatie IS.

Geschokt
België is geschokt door de aanslagen. Er zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De Belgische koning Filip zei dat "22 maart nooit meer een dag zal zijn als een andere". In diverse landen werd de Belgische vlag geprojecteerd op gebouwen monumenten, als teken van solidariteit. In Nederland gebeurde dat onder meer op het Gouvernement in Maastricht, het Paleis op de Dam in Amsterdam en de Domtoren in Utrecht.

Lees hier alle berichten over de aanslagen in Brussel en de nasleep ervan.

Openbare leven
Na de aanslagen werd het openbare leven in Brussel goeddeels stilgelegd. Circa 1300 op het vliegveld gestrande reizigers werden opgevangen. Brusselse hoteliers boden hen gratis onderdak aan.

Pas in de loop van de dinsdagmiddag werd het openbaar vervoer hervat. Het vliegveld blijft ook woensdag nog helemaal gesloten.

Foto: ANP/Jonas Roosens

Het opsporingsbericht:
De politie en het gerecht willen deze persoon identificeren die te zien is op de foto (zie boven). Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016. Meent u deze man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie hebt met betrekking tot de aanslagen in Zaventem en Brussel, dan willen de speurders dat graag weten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Familie slachtoffers klaagt luchthaven Brussel aan
Mannen verdacht van wapenlevering terroristen langer vast
Aanhouding in Schinnen voor leveren wapens aan terroristen
Blog: Doden bij aanslagen in Brussel
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen