Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale klopjacht naar verdachte van aanslagen

Geplaatst opdinsdag 22 maart 2016 - 22:15

Een internationale klopjacht is gaande naar één overlevende verdachte van de terroristische aanslagen in Brussel.

Van deze man is mogelijk een ongebruikte bomgordel in de vertrekhal gevonden en onschadelijk gemaakt. Een opsporingsbericht is verspreid met een beschrijving van de verdachte.

Zelfmoordenaars
De bomaanslagen in Brussel, waarbij dinsdagmorgen minstens dertig doden en bijna tweehonderd gewonden vielen, zijn vermoedelijk gepleegd door zelfmoordenaars. De terreurdaden op de luchthaven Zaventem en het metrostation Maalbeek zijn opgeëist door de radicaalislamitische organisatie IS.

Geschokt
België is geschokt door de aanslagen. Er zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De Belgische koning Filip zei dat "22 maart nooit meer een dag zal zijn als een andere". In diverse landen werd de Belgische vlag geprojecteerd op gebouwen monumenten, als teken van solidariteit. In Nederland gebeurde dat onder meer op het Gouvernement in Maastricht, het Paleis op de Dam in Amsterdam en de Domtoren in Utrecht.

Lees hier alle berichten over de aanslagen in Brussel en de nasleep ervan.

Openbare leven
Na de aanslagen werd het openbare leven in Brussel goeddeels stilgelegd. Circa 1300 op het vliegveld gestrande reizigers werden opgevangen. Brusselse hoteliers boden hen gratis onderdak aan.

Pas in de loop van de dinsdagmiddag werd het openbaar vervoer hervat. Het vliegveld blijft ook woensdag nog helemaal gesloten.

Foto: ANP/Jonas Roosens

Het opsporingsbericht:
De politie en het gerecht willen deze persoon identificeren die te zien is op de foto (zie boven). Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016. Meent u deze man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie hebt met betrekking tot de aanslagen in Zaventem en Brussel, dan willen de speurders dat graag weten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Familie slachtoffers klaagt luchthaven Brussel aan
Mannen verdacht van wapenlevering terroristen langer vast
Aanhouding in Schinnen voor leveren wapens aan terroristen
Blog: Doden bij aanslagen in Brussel
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen