Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale klopjacht naar verdachte van aanslagen

Geplaatst opdinsdag 22 maart 2016 - 22:15

Een internationale klopjacht is gaande naar één overlevende verdachte van de terroristische aanslagen in Brussel.

Van deze man is mogelijk een ongebruikte bomgordel in de vertrekhal gevonden en onschadelijk gemaakt. Een opsporingsbericht is verspreid met een beschrijving van de verdachte.

Zelfmoordenaars
De bomaanslagen in Brussel, waarbij dinsdagmorgen minstens dertig doden en bijna tweehonderd gewonden vielen, zijn vermoedelijk gepleegd door zelfmoordenaars. De terreurdaden op de luchthaven Zaventem en het metrostation Maalbeek zijn opgeëist door de radicaalislamitische organisatie IS.

Geschokt
België is geschokt door de aanslagen. Er zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De Belgische koning Filip zei dat "22 maart nooit meer een dag zal zijn als een andere". In diverse landen werd de Belgische vlag geprojecteerd op gebouwen monumenten, als teken van solidariteit. In Nederland gebeurde dat onder meer op het Gouvernement in Maastricht, het Paleis op de Dam in Amsterdam en de Domtoren in Utrecht.

Lees hier alle berichten over de aanslagen in Brussel en de nasleep ervan.

Openbare leven
Na de aanslagen werd het openbare leven in Brussel goeddeels stilgelegd. Circa 1300 op het vliegveld gestrande reizigers werden opgevangen. Brusselse hoteliers boden hen gratis onderdak aan.

Pas in de loop van de dinsdagmiddag werd het openbaar vervoer hervat. Het vliegveld blijft ook woensdag nog helemaal gesloten.

Foto: ANP/Jonas Roosens

Het opsporingsbericht:
De politie en het gerecht willen deze persoon identificeren die te zien is op de foto (zie boven). Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016. Meent u deze man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie hebt met betrekking tot de aanslagen in Zaventem en Brussel, dan willen de speurders dat graag weten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Familie slachtoffers klaagt luchthaven Brussel aan
Mannen verdacht van wapenlevering terroristen langer vast
Aanhouding in Schinnen voor leveren wapens aan terroristen
Blog: Doden bij aanslagen in Brussel
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen