Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale actie tegen drugsbende: inval in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 15:51

In het kader van een grote internationale actie tegen een drugsbende heeft de politie woensdag op een locatie in Maastricht een inval gedaan.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder.

In een omvangrijke internationale actie zijn in totaal achttien mensen tussen de 25 en 68 jaar aangehouden. Elf van hen zijn in Nederland opgepakt, zes in Spanje en één in België.

Onderzoek
Waar de inval heeft plaatsgevonden in Maastricht en of er arrestaties zijn verricht kon de politie in verband met het lopende onderzoek nog niet zeggen. Mocht er iemand zijn aangehouden in Maastricht dan zit die persoon in beperkingen, zoals alle andere verdachten, laat een politiewoordvoerder weten. Dat betekent dat er alleen contact met een advocaat mag zijn.

Handel
Ook in Hongarije en Slowakije kwamen agenten in actie. In samenwerking met verschillende internationale organisaties zoals Eurojust zijn verdovende middelen, vuurwapens en contant geld aangetroffen. Ook tientallen auto's werden in beslag genomen. De politie vermoedt dat de in beslag genomen goederen met winsten uit handel in verdovende middelen zijn verkregen.

Versleutelde berichten
De recherche kreeg deze criminele organisatie in beeld na een lang onderzoek. Bijna duizend politiemensen zijn woensdag in verschillende landen ingezet. Het rechercheteam heeft in dit onderzoek ook gebruikgemaakt van informatie die werd verkregen via EncroChat, de versleutelde-berichtenservice die enkele maanden geleden door de Nederlandse politie werd gekraakt. EncroChat was volop in gebruik bij criminelen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen