Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale actie tegen drugsbende: inval in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 15:51

In het kader van een grote internationale actie tegen een drugsbende heeft de politie woensdag op een locatie in Maastricht een inval gedaan.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder.

In een omvangrijke internationale actie zijn in totaal achttien mensen tussen de 25 en 68 jaar aangehouden. Elf van hen zijn in Nederland opgepakt, zes in Spanje en één in België.

Onderzoek
Waar de inval heeft plaatsgevonden in Maastricht en of er arrestaties zijn verricht kon de politie in verband met het lopende onderzoek nog niet zeggen. Mocht er iemand zijn aangehouden in Maastricht dan zit die persoon in beperkingen, zoals alle andere verdachten, laat een politiewoordvoerder weten. Dat betekent dat er alleen contact met een advocaat mag zijn.

Handel
Ook in Hongarije en Slowakije kwamen agenten in actie. In samenwerking met verschillende internationale organisaties zoals Eurojust zijn verdovende middelen, vuurwapens en contant geld aangetroffen. Ook tientallen auto's werden in beslag genomen. De politie vermoedt dat de in beslag genomen goederen met winsten uit handel in verdovende middelen zijn verkregen.

Versleutelde berichten
De recherche kreeg deze criminele organisatie in beeld na een lang onderzoek. Bijna duizend politiemensen zijn woensdag in verschillende landen ingezet. Het rechercheteam heeft in dit onderzoek ook gebruikgemaakt van informatie die werd verkregen via EncroChat, de versleutelde-berichtenservice die enkele maanden geleden door de Nederlandse politie werd gekraakt. EncroChat was volop in gebruik bij criminelen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen