Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale actie tegen drugsbende: inval in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 15:51

In het kader van een grote internationale actie tegen een drugsbende heeft de politie woensdag op een locatie in Maastricht een inval gedaan.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder.

In een omvangrijke internationale actie zijn in totaal achttien mensen tussen de 25 en 68 jaar aangehouden. Elf van hen zijn in Nederland opgepakt, zes in Spanje en één in België.

Onderzoek
Waar de inval heeft plaatsgevonden in Maastricht en of er arrestaties zijn verricht kon de politie in verband met het lopende onderzoek nog niet zeggen. Mocht er iemand zijn aangehouden in Maastricht dan zit die persoon in beperkingen, zoals alle andere verdachten, laat een politiewoordvoerder weten. Dat betekent dat er alleen contact met een advocaat mag zijn.

Handel
Ook in Hongarije en Slowakije kwamen agenten in actie. In samenwerking met verschillende internationale organisaties zoals Eurojust zijn verdovende middelen, vuurwapens en contant geld aangetroffen. Ook tientallen auto's werden in beslag genomen. De politie vermoedt dat de in beslag genomen goederen met winsten uit handel in verdovende middelen zijn verkregen.

Versleutelde berichten
De recherche kreeg deze criminele organisatie in beeld na een lang onderzoek. Bijna duizend politiemensen zijn woensdag in verschillende landen ingezet. Het rechercheteam heeft in dit onderzoek ook gebruikgemaakt van informatie die werd verkregen via EncroChat, de versleutelde-berichtenservice die enkele maanden geleden door de Nederlandse politie werd gekraakt. EncroChat was volop in gebruik bij criminelen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen