Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale actie tegen bende oldtimerdieven

Geplaatst opdinsdag 13 juli 2021 - 11:12

De Duitse, Nederlandse en Belgische politie werken dinsdagochtend samen tijdens een grootschalige internationale actie om een bende auto- en motordieven op te rollen.

In de vroege ochtend zijn invallen gedaan in meerdere panden in Nederland en Belgiƫ in de driehoek rond Aken.

Oldtimers
De actie is gericht tegen een internationaal opererende bende die zich specifiek bezighoudt met de diefstal van oldtimers en motoren. De bende zou inmiddels tientallen voertuigen met een totale waarden van ongeveer vier miljoen euro buitgemaakt hebben.

Bij de actie wordt naar vijf verdachten gezocht. Ook hoopte de politie meerdere gestolen auto's en motoren te kunnen veiligstellen. Of er op dit moment nog invallen gedaan worden, is niet bekend.

Doorzoekingen
Volgens de Duitse politie zijn er bij de politieactie meerdere woningen en garages doorzocht in Maastricht. Daarbij zijn geen aanhoudingen verricht. Ook in Heerlen en het Belgische Maasmechelen zijn doorzoekingen geweest. Daarbij zijn in totaal drie personen aangehouden.

Het onderzoek naar de diefstallen is al maanden onder leiding van de Duitse politie bezig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen