Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Internationale aanpak grensoverschrijdende criminaliteit

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 13:37

Nederland, België en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gaan samen criminelen aanpakken die over de grens opereren.

De ministers van de twee landen en de Duitse deelstaat hebben donderdag in Maastricht de handtekening gezet onder een pilot. Daarmee is de start van het Euregionaal Ontwikkel- en Expertisecentrum een feit.

Grenzen
Tot nu lopen de landen bij de bestrijding van criminaliteit vaak tegen de nationale grenzen aan. Door beter informatie uit te wisselen, moet het voor criminelen moeilijker worden om bijvoorbeeld hun illegale activiteiten van het ene land naar het andere land te verplaatsen.

Het expertisecentrum wordt geleid vanuit Maastricht. Wanneer het daadwerkelijk operationeel is, is niet bekend. Voorzitter is de burgemeester van Beesel, Petra Dassen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen