Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Internationale aanpak grensoverschrijdende criminaliteit

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 13:37

Nederland, België en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gaan samen criminelen aanpakken die over de grens opereren.

De ministers van de twee landen en de Duitse deelstaat hebben donderdag in Maastricht de handtekening gezet onder een pilot. Daarmee is de start van het Euregionaal Ontwikkel- en Expertisecentrum een feit.

Grenzen
Tot nu lopen de landen bij de bestrijding van criminaliteit vaak tegen de nationale grenzen aan. Door beter informatie uit te wisselen, moet het voor criminelen moeilijker worden om bijvoorbeeld hun illegale activiteiten van het ene land naar het andere land te verplaatsen.

Het expertisecentrum wordt geleid vanuit Maastricht. Wanneer het daadwerkelijk operationeel is, is niet bekend. Voorzitter is de burgemeester van Beesel, Petra Dassen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen