Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Internationale aanpak grensoverschrijdende criminaliteit

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 13:37

Nederland, België en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gaan samen criminelen aanpakken die over de grens opereren.

De ministers van de twee landen en de Duitse deelstaat hebben donderdag in Maastricht de handtekening gezet onder een pilot. Daarmee is de start van het Euregionaal Ontwikkel- en Expertisecentrum een feit.

Grenzen
Tot nu lopen de landen bij de bestrijding van criminaliteit vaak tegen de nationale grenzen aan. Door beter informatie uit te wisselen, moet het voor criminelen moeilijker worden om bijvoorbeeld hun illegale activiteiten van het ene land naar het andere land te verplaatsen.

Het expertisecentrum wordt geleid vanuit Maastricht. Wanneer het daadwerkelijk operationeel is, is niet bekend. Voorzitter is de burgemeester van Beesel, Petra Dassen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen